Българите обичат най-много парите в брой от всички европейци

Българите имат дебитни и кредитни карти, но предпочитат да изтеглят парите си и да плащат в брой

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите ако не са кеш в портфейла значи не са твой , живеем в крайно несигурна и нестабилна държава и затова кешът е най-сигурното нещо. В белите държави хората държат парите си в банките защото там има сигурност - нещо което тук никога не е имало и никога няма да има.

Нормално е за "държава" в която всички рискове са за клиента на банките а печалбите за банките. И тези дебитни карти нямаше да ги има, ако не бяха задължили хората да си получават заплатите през тях. Кредитни карти използват предимно излизащи често в чужбина. А у нас клиентите обслужват банките!!!

Разбрах за едно трио обичали хем в кеш , хем да са много! Отровна работа а !

А цяла Европа разбра за един тулуп дето обича по 500 евра накуп от по няколко хиляди банкноти!

Само от позитано си го разбрал това , от там само такива неща можеш да разбереш!

Обичаме в брой ама ако може в замяна нищо да не свършим!

И аз обичам българките кеш в натура,ако са чисто голи най-добре!

МОЖЕ БИ СМЕ НАЙ АЛЧНИ ЗА ПАРИ , ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК КАКВА Е ТОЧНАТА ПРИЧИНА!

Най-глупави и най-неграмотни затова.Повечето вярват,че парите им лесно могат да бъдат откраднати от картите и затова ги теглят накуп веднага щом им ги преведат.

А те понеже 250 лева пенсия са много нещо и стигат за дълго време особено като си платиш сметките, та да ходиш да ги цъкаш на банкомата по 20 лева и банката да ти взема по 1,50 такса всеки път. Ако имаш мозък използвай го, ако не , избягвай да пишеш глупости.

Особено ако си протестър само КЕШ !

Сива икономика и подкупи - затова.

Ползвам банкови карти още от началото на съществуването им у нас. До преди 2-3 години някак си имах вътрешна граница да ги използвам за суми над около 20 лв. След 3 седмици в скандинавието (в Копенхаген и хот-дог като си купуваш на улицата ти подават пос-терминал) вече почти не плащам в брой на местата, на които може с карта. Изкарвам си парите по законен начин и хич не ми пука дали някой ми следи транзакциите.

Готово си за новия световен ред, джендърско говедо. И е Скандинавия, а не Скандинавието. Говедо неуко, цифровизирано...

Въпросът не е как си изкарваш парите, въпросът е, че един ден ще се събудиш със сметка 00,00 лв, понеже банков служител ти е дал данните някъде. Трима души от моето обкръжение изгоряха по точно този начин включително инвалид - сметката му се нулира и от банката вдигат рамене и казват "Ами какво да направим". А ставаше въпрос за солидна сума. Ето за това става въпрос тук, не че ти честно си изкарваш парите.

като доакто спиш крадец те изтарашил и ти е взел и кеша и техниката и златото и квот има ?

В превод : банките у нас са най-крадливи, слагат и такса въздух, за това българите си държим парите под ръка.

Те са си свързани нещата - най-много обичат и недвижими имоти. Най-малко обичат джендари, "бежанци"... и всякакви такива еврогейски "ценности".

Един от елементите на финансово-цифровото робство в модерни условия - да ти знаят всички транзакции и всички покупки. А как могат да ти ги знаят матричарите? Ами като не оперираш с пари в брой (кеш). Като те разбират какво най-често купуваш, знаят как да направят така, че да го купиш още повече. Като те знаят къде и как пазаруваш, ставаш още по-прозрачен за тях. Но най-опасното е, че тайните служби ти знаят всеки момент колко пари имаш в наличност в тия прословути банкови сметки.

какво очаквате да бъде.

Знам една шундрица, която обича най-много кешовица

Какви деца на улицата?! Бабикян, Хаджигенов и Минеков, са отдавна пораснали и не са деца!

При тия лихви-0,00%...

Българите най много са патили от социалисти, ограбили банките и спестяванията им. Как няма да обичаме парите в брой?

В САЩ като при най-големия фалит една банка завлече 600мрд. Тъй че вземай хапчетата и "комунистите" няма да те гонят, толкова.

Типично по социалистически извърташ, а? Къде е една банка в богата държава, къде са всички банки в бедна държава. Не съм чувал 1 лев да е ставал 3000 долара. Ма нищо де, ти си чакай, загнилия капитализъм да умре...

Малко като приказката за свинското със зеле!Сравняват средна големина на транзакциите за отделните страни, а не сравняват каква е наличността в картите,респективно покупателната способност на населението.

Приемам всякакви плащания. Кеш, в брой и на ръка.

Бедност сред народа, затова.ДС и комунистите окрадоха народа си.

Как ви лъжат, как ви грабят, как ви правят на маймуни... ДАНЪЦИ И ДАНЪЦИ, ОТНОВО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕБ...СЛЕД ТОВА СЛЕДВАТ ЗАЕМИ И ЗАЕМИ, ОТНОВО ЗАЕМИ ВЪРХУ ТЕБ Шепа "хора" ви взимат безусловно и постоянно над 70% от жалкия ви доход, а след това с тези пари, те плащат на други да прилагат тяхното "законно" насилие: физическо, ментално и емоционално, и то всеки ден върху теб. За този месец ще ти вземат от жалкия ти доход, пряко или непряко, следните пари (в проценти): 20% ДДС + 28% данък върху дохода и задължителни "осигуровки" + 10% данък акциз горива + 10% данък други акцизи + 1% данък мита + 5% данък движимо и недвижимо имущество + още други скрити данъци, Общо 74% данъци + още други скрити данъци, ??? Данък върху данъка, данък върху данъка... Данък акциз горива е 80% и данък ДДС 20%, общо данък горива е 100%. Във всички стоки и услуги участват горива. Данък ДДС 20%, във всички стоки и всички услуги участва данък ДДС 20%, реално ДДС е данък върху данъка, данък върху данъка..., затова ДДС е много по-голям от 20% за крайният получател (физическо лице) на стоката или услугата, а следват още и още данъци вложени в стоката или услугата. СВЕТОВНА КЛАСАЦИЯ: БЪЛГАРИЯ - НАЙ-ВИСОКА СМЪРТНОСТ И НАЙ-НИСКА РАЖДАЕМОСТ ЗА 2019 - 2020 ГОДИНА България е държавата с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз. Много над 28% от мъжете и много над 14% от жените в България, те нямат възможност да доживеят до 65 г. и затова пенсионните им вноски и други задължителните "осигуровки" са отнети в полза на държавата.

Всеки финансов експерт който не е купен от банките ще ви каже, че само ако използвате кеш имате контрол върху парите си.

Децата на улицата били мафията според Борисов. Казано от тъпгьоз с осран задник. Направи дълга 50 млрд.евро 5 поколения не могат да го изплатят, но ревеше като камила за 3 млрд.дълг на Орешарски.

Децата на улицата - смяяяяях. А за другото може да лъжеш бабите на село

БРАВО,БРАВО,БРАВО!

за дребни покупки. Даваш левчето за хляб и си готов, а колко време ще загубите ако плащате с карта? Да извадите картата, да я пъхнете в джаджата, да пренесат гълъбите тисипи пакетите и да се свърже с банката, да се извъртят там ролките и накрая да ви каже готова транзакция? Нейсе не отричам, че е по-удобно за големи разплащания

Ами да кеш е най сигурно! Нестабилни банки, изкуствена инфлация, фалшива държавна политика, и кеша си остава класика.

Ами като ти дадат 300 евро заплата къде да я съхранявам. Чудно как се харчат толкова много пари. Да не говорим за банковите такси. Не желая банките да ми работят с парите. Кое ще е новото КТБ, което ще завлече спестяванията на хората?

Направете кешовите плащания да са до 100 лева и всички българи ще "заобичат" банките. ГАДОВЕ МРЪСНИ. ЕВРЕЙСКИ МЕКЕРЕТА!

и десет процента на транзакция, може и повече че създавате търсене на банкова услуга

В България е пълно с бедняци. Подли и крадливи. Затова рядко се прибирам.

Правилно и аз така викам, ама искам да има закон, за тези, които са в чужбина повече от 5 години и не са се прибирали от 3 да нямат право да гласуват.

Изобщо не се завръщай, няма да се разплачем.

Особено ако са натъпкани в чекмеджета.

Е къф кеш, кФи 5 лева? В Ганьовият джоб само хартийки от лукчета и слънчоглед може да се намери, щото Ганьо е беден кат църковна мишка. Плюс празен хладилник, скъсани на петата чорапи и продънени галоши. За хигиена да не говорим.

И премиера павиан мутра Борисов обича парите в брой. Шкавчето с пачки евро е живият пример.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com

Разплащането с кредитни карти в България е монопол, всичко минава през Борика, всяка транзакция се записва и следи от мафията, доверие нулево... БНБ подържа монопола на Борика и Ипей и не разрешава на оператори като Брейнтрии, Пейпал или Страйп да работят в България, на Борика системата е пълна трагедия, а откакто натресоха и този 3Д код съвсем попречиха на разплащанията с кредитни карти.

Глупости на търкалета. Овен Борика, В България има минимум още 2 платежни системи с карти освен Борика. Айде намери си ги. Ако не знаеш питай. Ама друго си е да пишеш за конспирации, мафия, оставка и т.н.

Щото нямам борика и ползвам виза

Глупако борика е система свързваща терминалите. Дали на терминала минава виза, мастъркард или нещо друго е все тая

После мама, ръкията, сълатата, голфу и ако може некоя сгодна женичка да си намерим, ше е перфектос.

Как да ползвам дебитна карта за плащане в нашия квартал магазини много но само два могат да се използват дебитни карти защото трябвало да се плаща на банката

Много обръкани тия коментари бре. Докато ги прочета.... един така, един онака. Сега последно БГ обичаме кеш, въпрос - и защо това да е лошо? Второ - за тези, които не знаят какво са фиат пари да не четат по-натам, няма смисъл. Та както знаем кеша дава сравнителна свобода, докато транзакциите в банките се следят. Контрол. Най-добре е злато и крипто. Златото е пара на 5000 години. Не случайно банките трупат злато, не трупат фиата :) А който има малко повече - спекула за крипто. Ако имаш късмет удряш 100х , обръщаш в злато и си готов за старините.

Само да не удариш делено на 100, че отидеха и старини и младини.

Криптото е пирамида, там печелят само определени играчи.

Българите са най-големите селтаци на Планетата.

Възможно е. Ти какъв си? Китаец?

Гербаджия е.

Не е вярно, има много селтаци по света, но трябва да излезеш от България.

Не съм китаец, маке съм

Беден народ какво да обича....

Що да е беден? Българите имат най-много имоти на глава от Целия европейски съюз. Всеки има я апартаментче я къщичка. Ходи да видиш как "богатите" немци не могат един апартамент да си купят в Берлин примерно

Chefo77

А вероятно не им и трябва. И за какво им е, след като не са свикнали да пускат корени като нас?

За тази цел си имат "Кристална нощ" - Kristallnacht. (Кристална нощ 9.11.1938 г. – 10.11.1938 г. Кристалната нощ е анти еврейски погром в Германия и Австрия в нощта на 9 срещу 10 ноември 1938 година. Погромът е организиран от Щурмабтайлунг, паравоенната организация на управляващата Националсоциалистическа германска работническа партия, по инициатива на нейния водач Адолф Хитлер.) Уикипедия

Chefo77

Я, дотук шестима, на които главите им са в задниците...

2020-09-14 23:30:21 off (нерегистриран) ти ако го дигаше щеше да се гордееш ама като ти е умрел отдавна и затова се криеш. ясен си. ---- "вдигане" е от кражба на тези, дето "не го вдигат" и крайно време да ти ги вземат и да ги разпределят равномерно измежду окрадените!

Не само че е добре за свободата на хората плащанията да са предимно кеш, но е хубаво и да се ползват някакви ценни метали - злато, сребро и т.н. По този начин се намалява влиянието на банки, правителства и остальная сволоч. Ако пък искат да сме моделни - може, но с анонимни койни, не с някакви наблюдавани, регистрирани и в крайна сметка скопени и загубили смисъла си стойностни измерители.

хубаво било да се върне неколко века назад , тамот където хората с абили и са се отказали

пикселите ти ... нито "видими", нито "невидими" /дето пак са видими, ама не за всеки/... само кеш !

Но общата сума, която плащаме с банкови карти е около 900 евро на човек за година, което ни нарежда на последно място в ЕС - и това при положение, че сме най богати в света !!!

не ме интересуват никакви "красации" от типа - "къде се намираме" ... намираме си се вкъщи ... който не му харесва, да се пръждосва...

2020-09-14 23:20:21 важно е (нерегистриран) и контрол на всички вируси по тях и мизерията от пипане от секвиманги. КОнтрола ти е да те оберат, да ги загубиш , да ги запалиш, да ги изплакнеш до нечетимост.....абе много як контрол ---- пиксел не само, че могат да ти откраднат /хакнат/, направо могат да ти го блокират "ако не слушаш" бандитите от световното полигбюро на цк "партията"

на мен "пикселите" могат д а ми откраднат само опредлени бандити а на теб кеша всеки сульо, вклюително ти да си го затриеш сам по много начини!!! А и кеша ти зависи от същите, дето пипат и "пикселите". Усещаш ли колко по уязвим си ,а?!?

стои в джобе и мога да правя каквото искам в него, вкл и да го скъсам или изгоря, да не говоря че никой не знае какво, къде и кога купувам! как ше знаеш ти ккава купувам бе, капут! къде се навираш ти ве, копеле шибано! живота ми не е твоя собстевност, за да ми контролираш живота!

виждам какъв жалкар си , да като купуваш дрога е хубаво да не се разбора,но ти личи отвсякъде! нищо ,че кешираш квото си откраднал .

Българино си е селтак и обича да вади пачката баце.....

Гаджетата също харесват пачките. Видят ли ги,получават ясна представа колко пари имаш. А кредитната карта какво е? Парче пластмаса, но колко пари има в нея не може да се разбере докато не вкараш правилната парола. Опитай се на проститутка да платиш с кредитна карта и гледай каква ярост ще предизвикаш в нея. Курвите са умни жени, борят се с живота и знаят какво правят.

Малумниците че ми държат сметка на уя. Къде си искам там ще еба. Като вица за джуджето.

Ще ти държат сметка и няма да можеш да мръднеш. Чети за Big data малко да се просветиш.

масови самоубийства ако силоно се премахне кеша ... всеки има право на личен живот без "трети лица"!

ти ако го дигаше щеше да се гордееш ама като ти е умрел отдавна и затова се криеш. ясен си.

Пълна Лъжа!

хората по света обичат кеша ?! е как защо, бе ?! защото всеки има право поне на късче, на поне парче личен живот , за който няма да знае "трето лице"! ако това го няма ... животът на човекаа цагубва мисъл и човек би се превърнал в едно от прасетата или овцете в обора, което всяка вече го броят, след прибиране от паша !

в бг а непо света. в света отдавна не знаят кво е кеш! секи плаща с квото синоси в него, телфон,часовник или друга джаджа

навсъке е кеш, освен при ония кукувици шведите!

къде навсекъде , дайпример. В африка ли дето сипросят бакшиши, да ние сме ис бананова република извън африка иначе сме като тях

Ем, много ясно. Почти всички транзакции са безплатни, няма неясни такси и комисионни. В булгаристан е обратното.

Хайде не стреляй напосоки. ИМа банки, които те цакат, има такива които не те цакат. Аз от началото на годината съм организирал плащанията на цялото семейство през телефони и часовници. Супер удобно. Калъфът на телефона ми е и портфейл - л.к., СУМПС, талони, някой лев за всеки случай + една дебитна карта ако трябва да изтегля пари от банкомат.

Chefo77

Ама разбира се - съвършенството е пълно, абсолютно невъзможно е да се случи каквото и да е с устройството, на което си поверил "живота" си ... Нито да го загубиш, нито да го откраднат, нито да го изтървеш, да се повреди, а за хакване - и дума да не става ... Но е удобно - факт.

да не обичат парите в брой ? по каква логика ?! над кеш-а имаш пълен, ръчен физически контрол ... а това е важно ! над пиксела - нямаш никакъв контрол ... освен визуален .... а тва никак, ама никак не е добре !

и контрол на всички вируси по тях и мизерията от пипане от секвиманги. КОнтрола ти е да те оберат, да ги загубиш , да ги запалиш, да ги изплакнеш до нечетимост.....абе много як контрол

в тиквата ти ! и ние го знаем ! "мизерията" по "хартията" я има вече хилядолетие ... така , че няма нужда фалшиви приказки!

и като платиш на бачкатори да ти нарежат и приберат дървата как да плащаш с карта като те няма как да си получат парите и да си купят храна, резачки и всичко необходимо

много лесно ма нали сте си прости, ще е трудно да ти се обясни и да разбереш!