Българите били по-богати от турци, словаци и сърби

Нетните финансови активи на глава от населението в България са 7680 евро на човек

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите били по-богати от турците, словаците и сърбите въпреки че са на последно място в ЕС по доход на глава от населението. От статията излиза че другите са още по-зле.

В България има пари,но те са в група хора,всички останали не получават нищо!

Като смята парите на супер богатите ни робовладелци и олигарси така ще е! Иначе доходите в тези държави на населението им са в пъти по високи,но там нямат такива богаташи!

mnogo tap analiz

Как се прави сатистиката? За да разберем трябва да решим следната задачка: В една държава: - 1 "работник" взима заплата 200 000 лв, - 200 работника взимат заплата 400 лв Колко взимат средно работниците в тази държава? Решение: (1 Х 200 000) + (200 Х 400) = 280 000 лв. взимат общо всички 280 000 делено на 201 човека = 1393 лв средно Отговора на задачата: СРЕДНО ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ ВЗИМАТ 1393 ЛВ. Следствия: 1393 лв е НЕВЕРОЯТНО! БОГАТА ДЪРЖАВА! 1393 лв средно, при условие, че почти всички взимат 400 лв чисто. 1393 лв средно, при условие, че един взима голяма заплата БРАВО! НЕВЕРОЯТНО! БОГАТА ДЪРЖАВА!

Шиши,Боко,Черепа Цоло Вутов,Цвтелина,Маджо,Миньо ,Домуса са доближават до руски олигарси

Аааа не така другари искам да кажа господа с тези отрицателни коментари. Ние сме добре, даже много по-добре от другите страни. Къде се вдигат така заплатите както ние нашите ? Къде има толкова инициативни хора, които без пари почват и стават милионери за нула време ? Къде една малка фирма с на никой непознатата Гинка може да купи ЧЕЗ ? Къде банките отпускат милиони кредити, за да се започне бизнес ? Не ми казвайте, че това са наши хора, не са - банките дават заеми само на хора, които показват доверие и на тях може да се разчита да направят пари, и то доста бързо. А къде има толкова голями и скъпи коли ? А идете по Бояна да видите българският народ какви имоти е закупил работейки упорито.

ВДИГАНЕТО на бг заплати от 260Е /510лева/ на месец минимална заплата месечна на ЦЕЛИ 272 Е /540лева/е нещо като пасаж от романа Цар Пльх 'Днес дажбата на военоплениците бе вдигната от 125 грама дневна порция оризна невероятните 130 грама ориз ,хлебарките в манджата бяха само бонус калории кьм бедната и оскьдна ежедневна диета на затворниците

Доколкото си спомням, финансови активи бяха парите и вземанията. И понеже средностатистическият българин няма вземания (но има задължения), а парите не са се увеличили значително от 2000 г., остава тук да са вземанията на фирмите и банките. Демек, задлъжнели сме 11 пъти повече, в сравнение с 2000 г. Абе, те не били компютри, а компоти. И не сме ги изнесли, а са ни ги върнали... Толкоз!

Голям успех, по богати сме от бразилците и кубинците. Идиоти нагли гейберасти и продажни статистици, които ги обслужват. Кога ще станем малко по бедни от норвежците?

Когато бликне нефт в Черно море ,глупако!

"История на едно разграбване" / “Memoria del Saqueo” /, на Аржентина, е заглавие на документален филм от 2004 на Фернандо Езекиел Соланас който съм гледал в интернет. Наистина това което е проведено от 1945 година в тази страна, аз виждам в България след 1990 година, чрез "икономическата" ПРОГРАМА НА РИЧАРД РАН И РОНАЛД ЪТ. Така за себе си аз обяснявам моето "ДЕСЕТОКРАТНО ЗАБОГАТЯВАНЕ". Лозунги от времето на 25 години НРБ: български цирк- "ЧРЕЗ ИЛЮЗИИ И ФОКУСИ, НАПРЕД КЪМ КОМУНИЗЪМ!" птицеферма- "25 ГОДИНИ НАРОДНА ВЛАСТ, ГОЛЕМИ ЯЙЦА!" математици, "ТОДОРЕМА": ВСЯКА НАЧУПЕНА КРИВА ЛИНИЯ, УСПОРЕДНА НА ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ, Е ПРАВА ЛИНИЯ! и т. н. в този дух.

Браво! Страхотен виц. Много ми хареса. Българите след 1 октомври ще станат още по-богати. Особено пенсионерите. Бог да им е на помощ!

И ти ще остарееш, но тогава пенсии няма да се изплащат на пенсионираните "РАБОТЕЩИ БЕДНИ" в "либерално-демократичните" години.

Тъпа статия! Арабаджиеви, Миньо Стайков, Тиквата, Доган, Сакса, Станишев, Костов, ... и срешу тях 6 милиона бедстващи българи

Тцтц тия статии ми напомнят за мафиотските филми като Бригада когато шепа мутри се изсипват и почват да обясняват как сега се живеело добре пък те ще го направят още по добре нищо не се е променило в манталитета на управляващите и това се вижда и в Брюксел и навсякъде по света където хората имат взаимотношения с нас българите, и вие кво си зислите че тия статии не се четат ли, хората от ес от който зависи да кажат "да" на българите за влизане н Шенген иили па още повече еврозоната кво ли си викат... щото то е нагледно даже очебиина наглост на герб колко са долни и как летят в облаците и само се хвалят а нищо не правят, напоследък в пронинцията има мн туристи и като се загоноря с някой от тях всеки казва we expecting something else,not this, може да звучи високомерно но тая пропаганда която води това правителство е ужасяваща направо..... идват избори лошото е че всички са един дол дренки и знаете ли кно си мисля дори бойко да остане то вече е ясно как действа тиквата ше изкара още 4,5 години Европа ще си ни говори некни сеща той ще се хвали, запватите същите,пенсиите същите, корупцията в унидерситетите и при работодателите същата работа, епа добре българино мързелувай и седи, ами младите фопа кво прават да ви серем в устата аз а? Вчера в очи в очи по бтв трайчо траиков спомена нещо "оставихме да се ходи по Европа, като по тоя начин да се снижи напрежението да се отпусне клапата" как кажете ми вие си обяснявате тези суми ама честно ми отговерете??? Тшя знаят ли къде се намират или незнаят, бе аз съм на 21г и не разбирам някой неща но съм паротил в 3 държави д европа за дъръг период и сега отново съз в България студент съм и просто требва да ви кажа че всичките мой познати/приятели/бивши студенти/настоящи колеги и всякакви фора всичко е по Европа тона ли ви е на Вас питам аз гордостта и достойнството???????

средностатистическите словаци си купуват апартаменти в Поморие, Созопол и Сл. Бряг, с какво са по-богати българите се чудя. поредната поръчана статия...

Обикновена манипулация. Няма смисъл да се коментира

jikev@

Kakви са тия нетни финансови активи?

Седностатистически сме яли боб с наденица. Аз ядох наденица а 20 човека ядоха само боб.

В случая е по-лошо. Няколко са хапнали милиарди, а цял народ - дръвцето.

Ни най малко не ме учудва, но статията е непълна. Има се предвид, че богатите българи са по богати от богатите турци, словаци и сърби. Също са пропуснали да споменат, че бедните българи са по бедни от бедните турци, словаци и сърби.

Ха.......ха,ха.........ха.........ааахахаааа....

20% от населението имат 9700лв и 80% - 60лв.

Да някой корумпиран, крадлив чиновник може да е по-богат. Останалите са бедни.

Тези сравнителни анализи никак не ме топлят. Може погледнато най-общо да е така, но щом погледна в портмонето си, веднага усещам колко голяма е разликата между мен и средностатистическия европеец, даже и извън ЕС. А не съм в групата на бедните българи, защото имам добро образование и възможности за сравнително добра работа. Бихме могли да живеем много по-прилично, но само при професионално управление, когато начело на държавата застанат образовани, опитни, смели хора, които не се страхуват да имат независимо от "началниците" мислене и предприемат реални действия за повишаване на жизнения ни стандарт.

Все се опитват да ни убедят, че по документи сме много добре, ама като видим как живеят съседите ни, и виждаме, че сме много назад.

Интересно защо емигрират постоянно

Щото не знаят колко е хубаво тук. Ама така е, като нямат познати от Ню Йорк да ги светнат.

Урааа! Хубата новина я дължим най-вероятно на ГЕРБ, обаче защо не сме знаели, че сме толкова добре? Сигурно са ни предпазвали да не изпаднем в будна кома от тази зашеметяваща информация. Знаехме, че Ветко & Маринела, Миню, Черепа и шепа други като тях са добре, ама чак всички да сме толкова добре изобщо не ни беше известно, нали така? Сега, обаче, нещата се изясниха и ни олекна.

че нали затова направихме оградата по турската граница, сега и по сръбската ще направим, добре, че със Словакия не граничим, че тях не можем ги спря да прииждат

Ха ха - смешна статистика ... Реално статистически България е първа в света по производство на дръжки за тесли на глава от населението ! Също сме на първите места по брой космонавти на глава от населението - имаме двама а сме 6 млн. Китайците може да имат 1000, но като са няколко милиарда са по-назад от нас ! Това цвятко шестака ли го е писал ?

Глупостите нямат край ,500 червени фамилии от котилото на др.Нинова държат 80% от икономиката ,останалите лапат мухите ....! Те са на всеки километър и зомбитата са доволни !

Има ли други фамилии, които не произхождат от същото "котило"? Винаги ми е смешно, когато някой започне да убеждава, че "успелите" у нас дължат постиженията си само на своите качества и предприемчивост. И да ги има, те са толкова малко, че никакъв % не може да ги хване.

има ,но те са капка м морето от крадливата червена номенклатура ,която открадна всичко и дано тази капка стане вир ,но едно е сам да почнеш от нулата ,друго е да ти дадат куфарчето ,тогава по наследство си ...акула ,та за тази крадлива измет става дума ,"големите бизнесмени"!

Да благодарим на другаря Боко Борисов и на неговото евро-азиатско управление. Ура!

Ей това е класически пример за грешно интерпретиране на статистическа информация. Знаете ли, че според статистиката всички хора на земята имат средно по една ЦИЦА !

е, у Ветко по 2 лв сме си държали всички

Това като вица, че в България средно всички ядат веднъж седмично свинско със зеле. Чисто статистически обаче някои ядат свинското, а други зелето. С тази скорост на обезлюдяване средните активи на калпак ще продължат да нарастват.

И безработицата ще продължава да пада.

Активите се държат от 240 човека, които притежават стотиците милиони. ДА, ако ги разпределим на глава от населението ще сме богати, но те не разпределят.... а взимат.

Благодарим за казаната истина, която всички не само знаем, но и усещаме ежедневно. Бедните българи имат богати олигарси. За широко отворената имотна ножица се говори от десетки години, но тя се отваря все повече и повече.

Тази статистика показва колко са ограбили от народа олигарсите,но нищо по вече.Излиза ,че българските олигарси за около 30 години,през прехода са станали милиардери.Нещо недопустимо в другите страни.Там примерно един бизнес го е развивал,прадядото,дядото ,бащата синът и чак тогава забогатяват.Тук олигарсите трупат богатства ,ограбвайки българският народ.Така,че тая статистика показва ,колко са алчни българските олигарси.

И противно на нормалното развитие, което правилно посочвате, тук натрупаното от таткото-олигарх богатство синчето го разпилява за броени дни, защото не знае цената му.

от тях ., ние сме от най богатите в Ес и граним германците и франсетата,които ни обират с техните вериги! отделно хрантутим американските воеени в базите тук!

Още едно доказателство за огромните успехи на правителството на д-р Борисов и ГЕРБ и за заслугите за финансовата стабилност и просперитета на България, пирон в ковчега на комунизма! Гордеем се с Бойко Борисов и ГЕРБ!

Още един тотално изтрещел зомбиран гербероид,благодарение на усилията на вожда и учителя на шайката....

Абе тапако само герб като искаш лудата Корнелия цивилизованите хора не искат повече комунизъм ходи в Русия като толко ти харесва ......

наистина се гордеем браво за коментара брат

Сметката е вярна - на мене 6.9999 милиона, на 999 българи по 0.0001 милион, средно по 7 хиляди.

Са по- богати от всички богати взети заедно в Европа, това не им ли се вижда странно на тия от Интерпол, Олаф , ЦРУ, фбр!?

"Не беше мор,не беше чума,а то соросида ни нагази"- стига с тези лъжливи статистики и хелзински предсказатели ......България може да е най-богатата държава в света,но ако се освободи от ярема на предателството,алчноста и продажноста на шепа хора така наречени политици.Върнете златните,оловните и цинкови мини на народа и стига се гаврихте с нещастието на нацията!

Нали обещаха.

Неее,той бай хой викаше ДА НЕ СТАНЕМ КАТО ГЪРЦИЯ,ЩОТО МНОГО ЗЛЕ БИЛО ТАМ....

По-богати сме били от румънците и турците,но за това пък живеем в пъти по мизерно от изброените нации,как ли става това?!

едни - свинско, други - зеле, а всички - свинско със зеле

Мдаа...ставам рано сутрин. Домашната ми прислужница, сръбкиня, ми прави кафето и закуската на децата. След това слизам долу и виждам Али от турция да чисти улицата, подмятам едно възпитано "Как си Комшу" и се качвам с чисто навият мерджан дет си купих миналата седмица. Отивам на работа а там секретарката ми от словения ме чака....направила кафенце вече, и ми организирала срещите за деня. Поздравявам я и питам как е семейството. Тя ми отговаря че са добре и за пореден път му благодари че съм я наел да работи в просперираща България.

Да-а-а, а след това се събуждаш с главоболие и премръзнали крайници от изключеното парно, пак в същия коптор, както си беше отпреди 50 години.

Управляващите се самозабравиха. Драскачите четкат яко с нагласени статии. Симеонов ще прави проверки на а.уса си. Ебаси великата простотия, която ср генерира в секунда. А Тиквата е катализатора и.

интересно , българина бил много богат , по богат примерно от руснака , а такава статистика има ли примерно колко руснаци са купили имоти в България и колко българи в Русия.

Добро утро колеги богаташи. Как сте ;-) Търся компания за пътуване до Бахамите щот не ми се ходи сам. Питах приятели от турция, сърбия и словения ама те викат "не можем, нямаме толкоз пари колкото вие българите". Викам "така е при нас. Цар Тиква се погрижи всички българи да станем богаташи. Кат свърши с нас, можем на вас да ви го пратим там и вас да оправи". Хайде, кажете ако сте навитак да ми правите компания, иначе ще сте трябва да търся хора от Швейцария и Лихтенщайн а па аз не говорим немски и френски.

приятно е, нали. Аз изчаквам другата седмица да надминем и швейцарците и ще си ги купя Бахамите, та ще Ви поканя на гости, ако не Ви е неприятно гратис, пък и толкова пари какво ще ги правите се чудя :)

Има толкова пари и толкова свободни време, мислеше до Марс да пътува, че толкова пари се чудеше къде да ги изхарчи

хубаво е на Марс, но няма атмосфера

Споко. Ще си платим на турци, сърби и словенци да ни донесат кислород ;-)

Когато видя турци , словаци и сърби да стават икономически емигранти в България ще повярвам.

Задават се избори и ПП ГЕПИ изсипва торбата с лъжи. Всеки знае колко пари има в джоба си и сам да прецени колко лъжат управляващите.

Не бързайте с малоумните коментари колко богати сме станали.Статистиката отчита средно на глава от населението,а не колко има всеки един.След като има толкова милиардери и много богати хора естествено,че като се разпределят парите на глава от населението ще изпреварим много държави където живеят в пъти по-добре от нас.Въпросите трябва да са защо ние не живеем добре след като сме толкова богата държава,а не защо някой си измисля факти.

Именно! Населението намалява.

Освен това, доходите на такива като Дебелянчо растат за наша сметка.

Тази статистика означава само, че у нас има неприлично богати българи, които вдигат средната величина на спестяванията.