Анкара поиска сметка от 114 фирми защо са вдигнали цените

Турското правителство провери 69 000 продукта на близо 4000 компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Как защо? Нали веят турското байрак? Цената на тия бая доста много байраци кой ще я плати? Мющериите!

двойно трябва да ги вдигне... все пак лирата падна двойно. :))) Дреме им на оная работа. Все пак материалите се купуват с пари, а не турски лири и рубли.

Ердоган е диктатор но не мога да му отрека че се опитва да вкара ред и ми харесва

Не той бе, а зет му вкарва ред, щото внукът му е още малък

Турция е най-истинската държава. Запада всячески се мъчи да ги колонизира като нас, но Ердоган не дава.

Турчетата здраво засмукаха водичка . през 2019 имат да връщат 178 миларда ....

Ликвидира натовската и американскита агентури и ще управлява като падишах 20 г. напред. Фалшивата западна колониална демокрация е смърт за всяка държава. България е абсолютен пример, а турците не са тъпи гяури като нас да ритнат 3 енергийни огромни проекта по политически причини в Турция. Ердоган каза мерси на българските продажни гербаджии и седесари

Колкото и да се репчат турците , факт е че са работни и знаят да си гледат интереса. Но има един факт, който е във вреда на турската държава- не обичат да плащат данъци. От край време мюсюлманите си го имат това за привилегия, данъците и ангарията са били за "раята" в империята, а правоверните са размахвали ятагана. Сега нямат "рая", как ще я карат не знам?

Да им имам кризата. Кой ми внушава , че сме цъфнали и вързали - нашта инфлация много бързо ще стигне подобни проценти...... 25% мога да ви покажа за някои продукти и то за две седмици

Западните платени кучета се скъсаха да лаят по Турция. Че не е цъфнала и вързала - е факт. Ама и че ХИЧ НЕ Е ЗЛЕ - СЪЩО. Абе, що не се дигне някое платено куче да иде някоя събота на пазара в Одрин, че да види как се пазари като за световно??

Кризата в Турция започна по вътрешни причини, а американците изчакаха подходящия момент и се възползваха като удариха с високи мита. Ердоган може да разправя на необразованата си публика, че виновниците са външни врагове, но истината е, че още преди 2 г. се появиха сигнали за прегряване на икономиката, банките щедро вземаха външни заеми и кредитираха, които сега се чудят как да връщат. Отделно Ердо стана почти султан по конституция, което доведе до притеснения и отлив на инвеститори. Много неща са. Наскоро неофициално от ЕС заявиха, че към настоящия момент няма да окажат помощ на Турция. Всеки му го връща тъпкано за вироглавието и арогантността му. Прекалено много си повярва, че е играч от световна класа. Не е. Регионален да, но световен - не. Сега ще му гледат сеира и ще му извиват ръцете при всеки удобен случай. Така е в този свят - просто бизнес.

Айде ся. Всички над 40 годишни са наясно как се правят КРИЗИ. Щото са правени и в Нагличания, и в Аржентина, и във Франзелия, и в България и в още 14 други страни. От едни и същи СПЕКУЛАНТИ, всичките - жители на Кочината.

Наясно сме. 1. На власт идва авторитарист вярващ, че законите на икономиката не важат за него. Ако има и крадливи приятели още по-добре. 2. Виж 1-ва точка.

Ако не се лъжа предишното голямо пропадане на лирата беше веднага след като зетят на Ердоган обяви каква ще е финансовата му политика и мерките срещу инфлацията. Да не се повтори утре.

Защо са вдигнали цените? Ами защото не могат да покрият стойността на вложенията си и вървят към фалит. Скоро няма да са само 100, скоро ще се хиляди. Помнете ми думата, народът, който го избра ще го убие с камъни тоя.

Народът не убива тези които го защитават, а тези които го продават. Българите са изключение в ЦЯЛ СВЯТ!!!!

И как точно ги защитава? С хиперинфлация, обедняване, авторитарно управление? Ми щом са си го избрали, заслужават си го.

На по-умните хора им прави впечатление, че народите и лидерите им са различни, а ги сполетява все едно и също хиперинфлация, обедняване и обвинения в авторитарно управление. Дали е случайно?

На това разчитаме :D Истината е, че тая партенка му я спретнаха ФАЩ. Абсолютно една и съща схема въртят от 50 години с марионетните правителства и диктатори - издигат ги на власт, а онези като си поверват и вземат да се дървят, им спретват кризи и ги загробват. После издигат някой нов, и така нататък.

ДЪРЖАВА с НАРОД и дори ВОДАЧ!!!

Много са зле тия...

Бойнер груп натискат педала на газта и уверено рулират към бетонната стена. Успех джентълмени! Ще бъде красиво.

Непоколебима сила и непреодолима перграда - красота ... и болка ... много болка.