Джеф Безос загуби близо $7 милиарда за една вечер

Ако цената на акциите продължи да пада, бизнесменът може да отстъпи първото място по богатство на Бил Гейтс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горкият ! Жив да го оплачеш !

Дано да загуби всичко мазния противен гном. Бил Гейтс е дал много за прогреса и обществото. А този е гаден търгаш.

Plateni danazi 0. Ha chestito

И богатите също плачат радвам се.

аз никога не бих загубил 7 млрд, че и за вечер. Дори 7 000 не бих загуби... дори 70... щото ги нямам.

Капитал изъм а ! "

ПИПО

Горкичкият

Ще му пратя някой друг лев, че да не остане без пари човека...

Дайте да му съберем по някое левче на този с изцъкления поглед, загубата на 7 милиарда се трудно понася!

Дай боже всеки му такава сиромашия!

Ужас горкият човечец ,да вземем да дарим по някой долар ,че както е тръгнало ще го докара до просешка тояга...

114 милиарда долара...4%... 19,7 millions... aide, na vecherno uchilishte

19,7 милиона акции господин чукча...

Open $1,771.09 Day Range 1,760.27 - 1,788.34 52 Week Range 1,307.00 - 2,035.80 Market Cap $880.87B Shares Outstanding 494.66M Public Float 436.54M Да преведа. Общо акции - 496 милиона и нещо в обращение - 436 милиона и нещо - това са акции, които са на борсата и се купуват и продават от хора и организации. Разликата от 60 милиона са "частни" акции - на Безос, на жена му и т.н. Те не се продават на борсата. Пазарна капитализация - 880 милиарда - това е сумата, която се получава, като се умножи текущата цена на акция по общия брой ации. Има дадени и разни други интересни данни, като цената при откриването на дневната сесия, движението на цената за деня, както и движението на цената за година (52 седмици). От последното се вижда, че през последната година, Амазон е бил и доста по-зле, т.е., да не се притесняваме от някаква малка флуктуация.

Нищо не е загубил. Акциите са му там, трендът е нагоре, структурата на фирмата му е стабилна, прави 1000 неща, демек има отлична диверсификация, която да изглади флуктуациите. Това е моментна корекция на пазара, породена от импулсивна реакция на Dummy инвеститорите, утре акциите му пак ще сочат север и цената ще се нормализира. Пари загуби при развода, ама не изглеждаше, сякаш се притеснява от тази работа. Безос е един от най-гениалните предприемачи на нашето време и няма нещо, което да промени това.

Amazon е надценена компания, никога не изплащала девидент, пускат се само нови и нови акции на пазара. Не можеш да му хванеш спатийте, защото все е назагуба. Извинявай може ли една акция да струва 2000$. Нещо като биткойна.

Ти ми кажи, защо такива хора се женят :) Ако имам толкова кинти, само с брачен договор, ако държи на брак жената до мен. Инак у лево...

Обаче новите доставки по Прайм на Амазон за един ден ще поправят положението, даже Джеф ще си удвои загубените пари обратно! Още ли размишлявате за доставкаите от Амазон за един ден?! Не го мислете Безос!

Пардон, какви са тези милиони акции?

за милиарди долари :D :D :D

Горкият човек.. Сега как ще я кара само с 60 милиарда...

Amazon си е надут балон от където и да го погледнеш. Google също е надут балон но имат около 30% стойност реални в технологично IT know how. За Facebook няма да коментирам. Но най големият надут балон са самите САЩ с доказан дефицит от 23 трилиона петро-долара. Реално потдържат балона надут с войни и кражба на петрол.

Не се надувай толкова, ще се пръснеш.

САЩ от 2001 г надуха балона от 5 на 22 трилиона, щото искали да крадат петрол за 200 милиарда годишно, т.е. за 100 години ще си платят разходите, ако нямат други. Но отва е ако взимат всичките 200 милиарда. Тогава 33 милиона Иракчани от какво се изхранват? Щото от Петрол те печелели, както твърди правителството им. Демек САЩ печелят максимум 20 милиарда от тези 200 милиарда, а това значи че и 1000 години не могат да си платят "балона". Т.е. все още има тъпанари, които си мислят че войните поддържали балона.

Едно е сигурно - жена му не се е развела с него заради някой по-богат...

Да. В България такива неща не се случват защото няма пазар. Всеки ден е песен, ний сме най - добре, защото партиите ни осигуряват стабилността и спокойствието. Който разбрал, разбрал.

това грозно същество не мязаш на човек как лъже хората само по интернет, и те хората тъпи тъпи купуват парцалите от него..никаква загуба няма това са кухи пари не лъжете хората..ще има загуба ако примерно ги е купил акциите за 10 лева и те паднат на 3 лева....това е загубя но те се вдигат падат така че пазарния риск е такъв ...

Керанке ... нали разбираш къде ти е мястото

По-принцип Амазон-а е колос на глинени крака. Предлагат предимно китайски стоки ...... следователно защо да не пазарувам от алито където са си откровенно китайски стоките и условията на търговците са по-добри от Амазон.

така ти се струва мой човек. Явно не си пазарувал там и затова пишеш такива глупости. Те продават това което го има и в магазините. Дали е китайско? Може и да е, щом толкова фирми са си изнесли производството там...

Все едно аз да загубя 7 лв. Бълха го ухапала.

сметни колко са 7 милиарда от 100 милиарда е седем лева ли са процентно?

Ще ми Мине, само за Хляб дано да му останат!

Това са спекулации на цените на акциите. Виж това с развода е реална загуба на пари.

Добър момент да си напазаруваме акции на Amazon :-)

Кви глупости пишете ... Падането на акциите означва намаляване на цената на компанията, а не загуба за компанията. Загубите имат връзка с приходите и разходите. А спадането на акциите даже може да доведе до печалба - изкупуват си ги обратно от пазара, утре се вдигат и изведнъж си намерили каквото са изгубили с горница.

Ако трябва да сме по-точни, оценката ма притежаваното от Безос състояние е намаляла със седем милиарда. Но това, до известна степен може да се нарече пасивно състояние. В смисъл, че ако апартамента ви от 100000 е станал 120000, може да се смята, че сте спечелили 20000. Което обаче никак не значи, че можете да похаричте тези пари. Обективно - каквото сте имали, пак това имате, в случая на Безос - акции от Амазон.

Притежавам десетки левове!

Къде да даря левче, че само с тия има-няма 100 милиарда, човечецът за хляб няма да има скоро...

Балъците, дето се мислят за големи компютърджии и пазаруват по интернет няма да свършат. Така че този плешо ще си върне парите!

С рублички няма да може да пазарувате, споко ;)

Ти като небалък нямаш проблем да платиш за една и съща стока от два, до двадесет пъти повече вместо да си я вземеш от интернет?

Бълха го охапала

Не! Жена му!

Жена му малко ли го ощипа?

Сега покрай Коледа ще си ги възстанови, че и отгоре.

Какво значи "загуби"? Той да не си е продал акциите. Днес падат, утре пак ще се вдигнат. А и Блек Фрайдей идва...

Пак пишете или преписвате глупости. Ако акциите на безос са поевтинели със 7 млрд., то целия Амазон е загубил много повече. Оправете заглавието!

Заради срив в акциите на компанията, Безос остана без 6,9 милиарда долара. Е като се има предвид, че ги е получил в следствие на растеж на акциите на компанията - значи нищо не е загубил.

Колко мъка има по овай бели свет, колко мъка!