Алън Грийнспан  към инвеститорите: Спасявайте се с бягство

„Евтините пари“ свършват, идва криза, казва бившият шеф на Фед

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цените на акциите в САЩ в последните 100 години са растяли със 7% средно на година. През всички кризи които е имало, са си възстановявали нивото в рамките на максимум 10 години. Единственото изключение е депресията от 1929, тогава е отнело малко по-дълго може би 10-15 години , но не е ясно защото междувремено са променили методологията на индексите. ТОЕСТ - ако си инвестирал дългорсочно, което е основната цел и не ти трябват тези пари в близките 10 години, бягството от акциите е БЕЗУМИЕ! Всичките ми спестявания са в акции и точно сега не е момента да ги вадя.

с други думи, идва време за купуване на акции.

той нали е неподвластен?

кво да говорим повече- His father, Herbert Greenspan, was of Romanian Jewish descent, and his mother, Rose Goldsmith, was of Hungarian Jewish descent

най-подходящият момент за приемане на еврото:-)

Според експерти, това явление не е обичайно за края на годината ,но се наблюдава и това е силен сигнал за криза на световната икономика през 2019 година. От 2008 г до 2017 г. беше десетгодишна криза,а сега разбираме ,че от 2019 г. влизаме в спиралата на нова световна криза,т.е. единствените добри години са били 2017 и 2018 г. В същото време мастити макроикономисти и банкери се надпреварват да ни убеждават как щели да се увеличат и лихвите по кредити, как странно високите цени на жилищата са напълно нормални

Как може една икономика днес да струва с няколко ТРИЛИНОНА повече или по-малко от вчера??? Всички тези сметки, индекси, рейтинги са абсолютно откъснати от реалноста.

Поредното изкукало старче, дайте по-празнично бе дир беге. Па гледам и Дянков сте изтипосал да припява на същия глас, живи да ни оплачеш в тия кризи. Най-голямата криза (далавера) я завъртяха комунистите през 1995-96.

ИВАН ИСКРОВ ДА КАЖЕ СЪЩОТО НА ИНВЕСТИТОРИТЕ В БГ !!!! КАК ВЪОБЩЕ Е ВЪЗМОЖНО , БЕЗ ДА МУ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ?!!

ТОВА ЛИ СА ПОСЛЕДНИТЕ ТИ ДУМИ ?! ТИ И ПОДОБНИТЕ НА ТЕБ , СЪТВОРИХТЕ ОГРОМНИ БЕДИ НА СВЕТА, ИНКАСИРАЙКИ ЗА СЕБЕ СИ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ !!!! НЕКА ДЕМИУРГЪТ ГЛЕДА ГРЕШНИТЕ СИ ТВОРЕНИЯ И НЕ ГИ ПОВТАРЯ !!!!

Кризи няма само за 'стабилните' - солидно полегнали на дъното.

USA ! Американци , не скачайте в океана, вземете куфарчетата с доларите и бягайте в България да си купите левчета, защото те са обезпечени с жълтите павета на площад батемберг, купувайте докато курса не е станал 10$ за лев, както предсказа бившия вожд Тодор Живков. В България паветата са по-скъпи от златото и са преброени, наблюдавани и охранявани денонощно, докато златото се изнася свободно с 25 тонни камиони и никой не се интересува от него. Еврото също ще бъде стабилна валута докато е вързано за лева.

За капитализма са присъщи периоди на икономически възход, които се редуват с кризи, така че кризата ще дойде и ще си замине, а след това ще има пак възход. Важното е, че в дългосрочен аспект трендът е възходящ.

"Възходящ" към хаоса, унищожението и ада на ТСВ.

Тия приказки ги слушам от десетки години, а този строй се оказа най-жизнен и плодотворен. Все пак най-големите постижения в науката, техниката, технологиите, медицината и т.н. са именно при него, а не при социализЪма, феодализЪма или първобитно-общинния строй. Социалистическото управление води до резултати като в Куба, Венецуела, С. Корея, Русия.

А комунизма така и не успя да излезе от кризата, тренда все надолу по вертикала.

Гошко, ти си нашата гордост, научил си такива думички като аспект и тренд, евалла

А бе друго си е да ти го каже учен човек - гледам, че всичко разбираш, а знаеш и чужди езици. Дори пишеш "евалла" с двойно "л". Тц, тц, тц...

Нямате проблеми, ще ви пусна по-евтини билети за полетите до Марс. Но акции определено не приемам, само зелено и то в кеш.

Аз пък мисля сериозно, че не трябва да се вземат интервюта от прехвърлили 70-те тотално неадекватни изперкали старци.

Такива като Уорън Бъфет, некомпетентни? ;-)

Тоя е даже още по-зле.

МАНДАЛОТО ХЛОПНА!!! НАДУТИЯТ КАТО БАЛОН ИНДЕКС ДАУ ДЖОНС СЕ СРИНА !! СЕГА ЗАПОЧВА СПУСКАНЕ ПО НАДОЛНИЩЕТО БЕЗ ЩЕКИ И БЕЗ КАСКА. ДОБРЕ ДОШЛИ ВЪВ ФИНАНСОВИЯ АД ГОСПОДА ДРУГАРИ, ВЪРЗАЛИ НИ КЪМ КАРУЦАТА НА ЗАПАДНИТЕ ИЗМЕКЯРИ!!

Ако оставим настрана блъфоветеи банковите манипулации, то е ясно че рано или късно балона ще се спука. Една езотерична новина на пътуващ във времето (не съм аз) е, че през 2019-20 година ще има голяма финансова криза в САЩ, което ще доведе до гражданска война и разцепването на САЩ на 3 части. Едната ще отиде към Канада, Аляска към Русия и това, което остане ще си е на Щатите.

Твоя "пътуващ във времето" явно е бил пиян и се е избъзикал с теб. "Едната ще отиде към Канада, Аляска към Русия и това, което остане ще си е на Щатите." Това, което ще остане ще е на мексиканците!

А Йелоустоун защо го забравяте?

От кога и в лудниците има безплатен интернет?

Сега ще си направя проверка колко акции имам? А! 0 (нула, зеро)... еееее, начи шъ си ги продам сичките :)

остави си половината :)

Твърдо НЕ! Запази ги всичките.

Щом този дърт евреин го казва това, значи работата отива на изуй гащи.

ДА КОМЕНТИРАМЕ БАНКЕР, И ТО НЕ КОЙ ДА Е, С ОСТРИ ДУМИ !!!! ПРОСТО ЗАЩОТО КАЗВАЙКИ (СЪЩИЯТ ИНДИВИД!)" СПАСЯВАЙТЕ СЕ С БЯГСТВО" Е СЪСТАВОМЕРНО ДЕЯНИЕ ! ОТ НЕГОВАТА ПОЗИЦИЯ - ЗАСЯГАЩО НЕ САМО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ , НО И НА 90 % ОТ СВЕТА !!!! НО ТОЙ Е ЕВРЕИН !!! САКЪН ДА НЯМА ЛОШИ ДУМИ ЗА НЕГО Е БАНДАТА МУ , НИЩО ЧЕ ГОВОРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !!!!!

сега гоуемия въпрос е: на кого да ги продадът, тез акции? щот нема хора с пари дет да ги искат - знаят им и игрите и цената. требва да ги продават на бедни посредцтвом 6-ти американски флот. ама пък тез немат пари.....и плащаниата ше са тегави.(е, нищо, ак 47 всегда в цене. ай честито.

Д две думи - да чакаме Нова Голяма Депресия.

Я, да видим какво всъщност става тук? Виден експерт и икономист съощава, че цените на акциите ще паднат и единствения начин за спасение е масовата разпродажба. А през това време зад завесата правилните хора са надиплили пачки от постоянно обезценяващи се пари и се приготвят да изкупят всички панически разпродадени акции. Криза може и да има. Но кризата в западните икономики по-скоро прилича на изкуствено предизвикан естествен подбор - "дребните" (слаби) милионери губят състоянията си, а "едрите" (силни) милиардери разширяват империите си. Получава се едно окрупняване на собствеността, което се случва за сметка на дребните, средните и дори не достатъчно едрите играчи. А както видяхме през 2008 година, ако случайно лабораторния апокалипсис застраши някой от избраните, правилата на играта се променят, за да бъде спасен. Дори ако това означава 700 млрд. долара "спасителен" пакет от изцяло държавни пари. Какъв е изхода за обикновенния човек? Поне един възможен такъв е да стойте далеч от "хартията" (пари, акции и всякакви други хартиики, чиято стойност се определя някъде надалеч и на високо). Инвестирайте в недвижима дълготрайна собственост, ценни метали, а също така и в квалификация. Но аз не съм известен икономист. Само съм преживял успешно няколко кризи - местни и световни.

Инвестициите в материални архиви също не са сигурни - техните цени се определят по същия начин както и тези на акциите. Отделно че е и лесно да се откраднат или унищожат. Квалификацията в наше време също се обезценя бързо, затова който залага на това ще се учи цял живот ... и кога ще се грижи за семейство, кога ще прави пари ... трудна работа ...

Затова предлагам всичките пари в лотариини билети и максимум 10-ти клас. Обичам хора като теб. Радвам се, че ви има толкова много.

... забравих да добавя - високият рус, но оранжев човек с малки ръце в момента избеснява защото ФЕД му съсипаха плановете да си напише името със златни букви освен на пето авеню и в американската история като повелителят на Китай. (по примера на Рейгън и СССР).

хайде да идва тази криза че да знаем на къде да бягаме....

не знаем - КЪМ РУСИЯ, разбира се!

Обядът свърши, дойде време да се плати сметката. Всички балъци, които се надяват да печелят седнали или по-добре легнали, ще се хапят отзад. Естествено това не им харесва, защото не се "вписва" в глупавата им политика да печелят от въздуха и плюят стария тарикат. Повярвайте му, той е от най-големите тарикати и прекрасно знае какво следва.

Проблемът е в задлъжнялостта на света и някой трябва да плати безумните разходи на управляващите. Вие ще плащате, заради лакомията на други. Е, господа балъци или излезте на минус или на НУЛА, както го предпочитате.

Хаха и ти си един умник :), че и на балъците си дошел да помогнеш ... Същият този убавец стои зад евтините пари и вечния растеж - той е архитектът на "спасението" 2008 г. И друго - каквото е "предсказал" не се е сбъднало - има достатъчно материал по темата и като умник вземи прочети колко "експертен" е този тарикат. Виж, че е тарикат няма спор тарикат номер едно е. От скромния ми опит мога само да кажа - не е много тарикатско да слушаш и ползваш съвети на тарикат. Ама всеки си държи късмета сам в ръцете ...

Тарикатите на това ниво нямат право да говорят лъжи, но не казват всичко. Нека не забравяме, че развитието е вероятностен процес и крайния резултат не подлежи на 100%-во предсказване. Аз не съм умник по икономика, защото не това съм учил и не "спасявам" балъци, страдащи от собствената си глупост. Ако бяхте учили малко повече, щяхте да знаете, че политиката е концентриран израз на икономиката. Това е реалния "двигател", който балъците не виждат. А назначените тарикати нямат право да "информират" тъпаците. Четете и учете, че само с писане не става.

Тоше, бъркаш моето момче, аз не съм умник в областта на икономиката. Не правя и непоискано добро, за да ме "обвиняваш" в спасение на балъците. Това което пиша не си го измислям, а просто следя какво говорят "умниците" от финансовия свят. Не казват всичко, но това не значи че лъжат. Ако беше учил малко повече, щеше да знаеш, че политиката е концентриран израз на икономиката - това е "невидимия двигател" на онова което се случва зад завесите. Четете и се учете, защото само с писане не става.

Е как да уча от човек , който казва, че нещо ще стане, а то става обратното (потърси Greenspan - I was wrong about the economy. )? Демек ако му следваме съветите отиваме в големи грешки ... Та срещу вятъра да пикая ли да седна да се уча? Или по-добре да си пикам на завет, както ме е учил старият, вместо да слушам дърт тарикат, който сам си признава, че греши в големи мащаби?

Кризата ще влезе през вратата със шут! Първо в САЩ, а после и навсякъде, заради глобалния свят, в който живеем... От началото на "Рейганомиката" през '80г. на мин. век, ФРС печаташе пари като луда! Главният механизъм за контрол над инфлацията беше основния лихвен процент, който беше непрекъснато свалян от същия този ФРС, докато не слезе до 0%, което означаваше, че действащият модел на възпроизводство на капитала е изчерпан. Сега ФРС започна да вдига лихвения процент, но при натрупаните колосални дългове и частни, и държавни в САЩ, това вдигане не вещае нищо добро, т.к. много от тези задължения ще станат невъзможно да бъдат обслужвани при по-високите лихви. Предстои цунами от масови фалити! Предстои нещо наистина страшно! Предстои падане на жизненият стандарт в пъти, предстои масово обедняване и социални бунтове! Особенно чувствителни към всичко случващо се ще реагират в "сития" запад, където не са свикнали на глад и мизерия и за тях това, което предстои ще бъде пълен шок! Настъпва краят на ерата на господство на спекулативния финансов капитал, който не произвежда нищо, а паразитираше върху всички останали икономически сектори...

И на бял кон дядя Путин носи спасителната валута за клетият американски пролетариат.

Лай си, гледам че на никого не пречиш... :))

Джаф, джаф, баууууууу. За тези дето не разбират кучешки: радвам се, че на никого не преча!

Той ще купува докато балъците масово продават, евреиски номера.

Ами когато продаваш несъществуващи неща, все някога те разкриват...

важното е че рублата изчезна)))))

Русия си е на мястото и произвежда реални стоки и се разплаща във валути различни от долара.

ама петрола и газта, че и оръжията за износ са срещу доларес. или както руснаците ги знаят - "баксове".

-) По медиите ти го пишат в долари за да схванеш колко си прецакан а иначе долара вече не е основно разплащателно средство за руснаците.

ахаааа, с fake news ще ме лъжат значи тези продажни медии... ОК, вярвам ти - щом е за Русия винаги вярвам какво ми говорят русофилите, щото те са най-близо до източника на инфо. Е с изключение на откровената пропаганда, ама това лесно го филтрирам.

Пълно със световно признати анализатори и крупни инвеститори ве. Ще гръмне балона защото няма реално производство, а само услуги. Китаеца ще ги изсмуче до край.

аха - значи затова у нас 90-та година гръмна соц. балона дето го надувахме 45 години с кървав (на места) труд - нямало реално производство. Ти да видиш! Те паралели между НРБ и САЩ колкото искаш.

да отгърнем страниците на историята и да проверим кой е Алън Грийнспан. :))) Човекът за едно е прав - американската икономика в този ѝ вид е възможна само при изобилие от евтини пари, в противен случай - "идва криза".

се пускат такива слухове,акциите се сриват и тарикатите папкат.после отново акциите - нагоре. прочетете как ги изработи Мъск.

не ги знам кои са "тарикатите", но напоследък дочувам, че масово компании правят buy-back на акции, за да им стабилизират цената. Но това не могат да си го позволят всички, още по-малко за по-продължително време. Ако нещата продължат в тази посока ще има доста фалити, което индиректно ще повлияе на здравите предприятия. Акциите за да тръгнат нагоре трябват едни пари, които очевидно ФЕД започва да си прибира от свободна циркулация.

разбра,че дет управлява гербераст само бягство надалече може да ти помогне!

Човекът, който обръщаше света с краката нагоре и забъркваше всички финансови кризи навремето, пак се появи.

комарджии играят покер с 4 аса! И ако някой изкара 5-то асо от ръкава, назовават действието с ясната дума измама. Финансистите играят покер на борсите, ама всеки иска да извади поне още четворка аса от ръкава и това да не се брои за измама..

Бягайте да продавате а аз ще купувам да ви отърва

Финансовите новини са по - секретни от политическите и дори военните.Това е най - мощното оръжие - парите.Не очаквайте да ви информират, а точно обратното - дезинформират.Всичко си има причина.

Ами те господата нали от това са станали милиардери - от масовите и панически разпродажби на безценица, вследствие на такива съветници като тоя.

Това се казва манипулация на пазара и по принцип е подсъдно. Като го послушат инвеститорите се изтеглят, цените наистина ще паднат, без да има пазарни причини. Хитреците като Грийнспан, Сорос и т.н. манипулатори вече за заели позиции за правилните бъдещи покупко-продажби и ще направят милиарди. Всъщност, техните милиарди са само от такива мошеничества, макар че доста от глуповатите бедните българи им свалят шапка.

Този чичка докара предната криза съвсем умишлено и, разбира се, под диктовката на световните кукловоди, защото такива, като него, са само марионетки. Не знам кой точно българин бил му свалял шапка, но нещата толкова малко зависят от нас, българите, че дори да виждаме ясно т.нар. им спекулации, които са си откровено мошеничество в световен мащаб, нищо не можем да променим. Защо "умноватите" американци не скочиха да протестират срещу безумните балони, които той надуваше първо на фондовата борса, а после на пазара на недвижими имоти, и защо не поискаха да бъде съден след като всичко рухна и дори слепите видяха какви ги е вършил?

Този работи на друг фронт, но на нашия работи Сорос и много българи добре припечелват от служба при него срещу България. А либерастите тук наистина му свалят шапка: сороските НПОта, журналисти, партийки около бившите седесе и костовисти и т.н. За съжаление нищо не можем да направим. Нито обикновените американци, които не са от най-умноватите. Но все пак избраха Тръмп, който не е от либерастката група, така че явно се усещат. А тоя трик с подлъгването за продажба е много стар, но явно работи. Още по времето на войните на Наполеон, Ротшилд е имал преди другите информация, че Наполеон е загубил при Ватерло. Отишъл на борсата в Лондон и с тъжна физиономия започнал да продава. Другите и те започнали да продават, цените паднали, а подставени хора на Ротшилд купували.

купувайте долари!

Злато, земеделска земя, градски имоти. Понеже диамантите са "запазени" за евреите.

вода и семена за посев

много е прав

Щом завръщането към нормалната ситуация носи катастрифална криза, значи има нещо тотално сбъркано в идеологията на икономиката.

Най-странно ми се вижда, когато започнат да говорят за масови разпродажби. Ами щом има масови разпродажби нали трябва да има и масови покупки?

Баламите продават, тарикатите купуват.

Системата не работи така - имаш някакви акции и искаш да се отървеш от тях. Ама и комшията и той така. И почвате да се надцаквате - ти казваш 100, той 90, ти 80, той 70 и до дъното. А може и никой да не ти ги купи.

Дира, защо ме изтрихте????? Нима краят на либералния спекулативен глобален финансов елит не чука на вратата???? Ето, че дори те самите вече открито го признават.... :))

щото от иначе точният коментар е добавена една дума, която превръща целият ти пост във Fake News.

Повярвай , ха ха ха

А, добър ден! Вече самите финансисти открито говорят за края си... :))