АИКБ: Има резон в предложението за семейното подоходно облагане

Това може да бъде една от многото мерки, които трябва да способстват за решаването на демографската криза, каза Васил Велев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоест пак някой ще работи по 10 часа и няма да има време за семейство за да издържа някой който не му се работи но има 5-6 деца? доста справделиво няма що можем да върнем и ергенският данък от миналото, особено ще е справедливо ако го натресем на хората с репродуктивни проблеми! Справедливостта изисква да се плаща почасово и то на човека който е свършил тази работа в този един час и работното време да е точно 8 часа за един човек дори това да изисква сменен режим на работа.

е как нема да са доволни от данъчната система , на практика те не плащат нищо , а заради ;организационно-милиционерските ; им способности държавата им гарантира минимум 40% печалба , може и повече стига да се отчитат със суми в партийните каси

А да попитам после след пенсия, тези с репродуктивните проблеми кой ще им я плаща? Да не би да са децата на тия дето са блъскали да ги отгледат, а тия с репродуктивните проблеми са зимали пари от родителите им за ин витро процедури? Щото и това не е много редно.

Ще плащат парите, които си събрал докато работиш. Защо нечии деца трябва да ти плащат изобщо?

Те, работодателите, по-добре да вдигнат възнагражденията, за да можем да мислим за нормален живот на нашите деца и семейства, а не да искат държавата да ни “изжули” с нови данъци. Ако ще и 20 деца да отгледаме как точно ще ги накарате да останат да работят в тази държава на лакоми псевдо бизнесмени.

НАП не могат да ти гарантират сигурност, то за какво семейно подоходно облагане говорим? Погледнато реално, много от тези, дето коват законите и ни карат да подаваме данъчни декларации, въобще не си ги подават. За тях може, а за нас - не!

Не думайте, няма резон и никога не е имало.