Адвокат осъди НАП за 1 лев заради изтичането на лични данни

Обезщетението е присъдено на Ясен Крайчев за претърпените неимуществени вреди по случая

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schilo

Сега НАП ще му направят ревизия и ще претендират за данък върху този лев!

Да изтекат данните на сумати народ, тия да не направят нищо, а отгоре на всичко "заинтересованата" шефка да получава заплата и да остане на поста си, вместо да бъде изгонена. Този адвокат би трябвало да съди лично нея и за повече пари, да се научат че отговорността е лична. Да им изтънее портфейла, за да си вършат работа.

"която може да бъде използвана и от колеги адвокати, и от граждани" Като как? В Бълария прецедентите нямат значение!

Какво стана със отговорните лица? Не ги показват по телевизията.

Дали им дреме на НАП, че са ги осъдили? Миналага година пак си гласуваха милионни бонуси. А простия електорат избира едни и същи кретени.

Това, ако се беше случило в някоя "бяла" страна от "първия" свят, тези катили досега да са изхвърчали и набутани, където им е мястото, а не да обясняват, че и те били пострадали. Ще пострадате наистина, ако отидете в панделата за това, което се случи, нагли и безпардонни типове. Всички сте за уволнение и понасяне на съдебна отговорност! Ще ви се случи, съзнавате го, нали?

За подобен скандал нидерландското правителство подаде оставка, а у нас шефката на НАП освен, че не беше наказана и бе даден и финансов бонус.

Има един промис софтуер създаден от компанията Inslaw за обслужване на държавни работи, съдебни дела. Този софтуер е откраднат от Максуел и др, преработен е да има задна врата и е пуснат за продажба на чуждите правителства, разграбвал се е като топъл хляб. А задната врата разбира се е обслужвала отсрещната страна. По случай кражбата е написана книга от Дени Касолеро на име "the Octopus" в последствие писателя е убит. Възможно е да става дума за същото.

Много филми гледаш

"Който слушка - папка!" е казал народът.

"Така или иначе юристите на НАП водят няколкостотин такива дела и доколкото ми е известно няма все още нито един окончателен съдебен акт" Нямам думи. И за това ли водите дела? За неща, за които е ясно, че сте виновни... Страшно разхищение на средства.

A какво стана с малкото хакерче-изродче? Кога е централния???

Питам за един приятел... Ако личните данни са дадени (подарени) доброволно, без хакове и кракове... Тази история се случи в голяма таксиметрова фирма в София ! Всички данни на клиентите и базата данни с адресите, бяха дадени на друга фирма да оперира с тези данни..., а тази фирма не е регистратор на лични данни към днешна дата .... Просто "Вестоносеца" им предаде данните... на една флашка, ей така без нищо ! Ако подам сигнал към ДАНС, Прокуратура, КЗЛД.., дали ще има някакъв ефект... ?

Така е при ГЕРБ - не е изтичане на данни а хакерска атака. Не е черно, а е обратното на бялото. Не е лъжа, а неказване на истината.

Владо, Владо....и като дойде друг какво? Ще оправи нещата?Напротив. Ще ги забърка още повече.Такива , като Борисов си ги имаме от 1944г насам. С лопата да ги ринеш.Ограмотяване и борба с бюрокрацията Владко , Владенце...

Едни гледат филми, а ти вече си мъртъв без да го осъзнаваш.... Виж самотата на 4 стени, в които живееш...

Защо за 1 лв, а не за 1 милион ?!

познай

Как да съм сигурен че подобни хакерски атаки не са инсценировка за прикриване на вътрешни далавери със злоупотреба на лични данни използувани за имотни/парцелни/фирмени и други измами. Така се отвлича вниманието от служителите на НАП като потенциални заподозрени. Защо НАП не предприемат нищо да спрат пдобни "пробиви"!? Защото може би сами ще си спрат кранчето за далаверите.

ОК, но с поучаване на другите докъде стигна? Ти какво правиш по въпроса за да промениш нещата?

България има нужда от такива хора да искат 1 лев а не милиони все пак ги плащаме ние данъкоплатците

опрощават му данъците за 20 години напред?