70 процента от служителите не искат да се връщат в офиса

Според експерт връщането в офис среда ще е толкова трудно, колкото адаптирането към работа от разстояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чуеш ли КНСБ бегай като от джепчия в градски транспорт , нещо лъжат и те разсейват, за да ти бръкнат в джоба и да ти отмъкнат портфейла. Някой бил чул, че друг бил видял как някой казал нещо си. iСектир бееее

А най-гнусното да работиш в офис е, че не можеш нормално "да припаднеш" в леглото си за 5 минути, когато организмът сам си прецени. Кой губи от това, освен изтормозения служител? Шефът, разбира се. Аз работя вкъщи и има дни, в които ми се налага няколко пъти да "събирам сили" след като от много стрес се изцедя. Това става само като легнеш и се отпуснеш за кратко.

и ас като се изцедя и ми се доспива... физиология, ама като съм на работа не бива

Примерно в София, пътуването до работата и обратно е средно 2 часа всеки ден. Като добавим хигиенизирането, фасонирането, гримирането и т.н....още поне 1 час Като добавим обедната почивка на работа, която е чиста загуба на време, още час Да не забравяме, че поддържането, дрехите и т.н. струват немалко пари = равносметката е, че ходенето на работа ОГРАБВА до 50% от човешките ресурси

Само болен мозък ще иска да работи в офис, след като офиса му може да е цял свят.

Стой си в морето и не се завирай във въздуха, неграмотник. Я излез от 59та година и попрочети как изглеждат съвременните турбовентилаторни реактивни двигатели. Вентилатор има и той дава 70% от тягата.

ОТ КОИ БРАНШОВЕ? АЛООО, КНСБ ВИНАГИ СТЕ БИЛИ СЛУГИНСКИ, КАЗИОННИ ПРОФСЪЮЗИ! ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО КОГАТО ИМАХ ЗА МАЛКО РАБОТА С ВАС, ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 25 ГОДИНИ!

НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ.

То и 100% от тях не искат да работят! Това е антисоциално,стоиш по цял ден в къщи и се размотаваш дори и нямаш пряка връзка със други хора,освен чрез тъпата техника. И това са само ИТ сектора,всичко друго почти не може да работи онлайн. Тези,които работят от вкъщи си се превръщат в чисти зомбита,не всички де,но голяма част се зомбират и им дай само интернет и никаква връзка с останалия свят. Друг проблем е,че и много намаля работата и контрола с този ноум офис,плюса е,че няма задръствания в големите градове обаче... Аз,като работодател си искам хората в офиса!

Глупости. Страшно много професии могат да се упражняват от вкъщи. А иначе ти може и да искаш хората в офиса, ама хората не искат. И съответно или ще излезеш от робовладелския строй, или все по-трудно ще намираш кадърни кадри докато не пуснеш кепенците. Не че всъщност имаш бизнес или офиси. Пишеш си глупости колкото да не заспиш.

Или просто ще наеме други служители, а тези от home office, ще останат само home :-) Аз си върнах всички служители в офиса, и разбира се производителността нарасна значително.

И да добавя - имам софтуерна фирма.

Глупости! Хората си работят в офисите и нямат никакви проблеми с това. Просто стана навик сутрин да се влачиш от леглото до бюрото с чаша кафе. За София вероятно е по-удобно. Извън София няма никакво значение къде ще работиш. В офиса е по-добре, имаш колеги, можеш да поговориш, някоя друга смешка и денят е минал. Освен това ставаш, затваряш лаптопа и деня приключва. Ако си вкъщи работиш 2,3,4 часа повече. Голям зор е да се наложи "новата реалност", но няма да се получи! Хората са социализиращи се животни и имат нужда от човешки контакт.

това, което каза: "В офиса е по-добре, имаш колеги, можеш да поговориш, някоя друга смешка и денят е минал." е достатъчни илюстративно къде човек работи повече. Да, в къщи. Да, работното време се разтяга, но това е в полза на работодателя, а не в негов ущърб. А в офиса много голям процент от времето се губи с неработни дейности - излизат да пушат навън - минимум 30 минути са умрели; отишъл до другата сграда ужким за някакъв документ - хайде 1 час умрял; по телефона му се обадили от друг отдел - то покрай същественото са си изприказвали един куп други неща - хайде още 30 минути умрели; обедната почивка малко се отпуска отпред и още доста отзад и става минимум с 30 минути по-дълга, особено ако се излиза извън сградата "за да си купи нещо" и т.н. Така че умният работодател наиситна ще мине към нова реалност, а и ако пусне бонуси на служителите като например някакви ваучери за домашния интернет - и хората ще са още по-доволни. А що се отнася до разтегнатото работно време - то си е проблем, но до голяма степен се компенсира от липсата на загуба на време в пътуване; спестеният бензин и разходи за карти за транспорт също са позитиви. А социализацията пак можеш да си я правиш, но не е задължително да е с колеги.

Това с работенето повече са пълни глупости. Който се работи усилено от офиса го прави и от къщи, тези склонни към скатаване скатават още повече. И дефакто се оказва, че най голяма полза имат скатавките. Те често имат и най-големи усти. Но работодателите не са работодатели защото са идиоти и не могат да си направят сметката. За който е изгодно ще го оставят от вкъщи, останалите в офиса.

В офиса е много по-добре. Не се смесва личния живот с работата. Тук в Англия е обратно - около 70% искат в офиса. Въпреки че да работиш от дома си е голяма далавера. Поне погледнато финансово. Не плащаш транспорт и храна, а държавата ти покрива част от сметките заради наложените мерки. Шефовете дават бонуси за това, че успяваме да поддържаме фронта, дори с променена работна среда. Но пък тук мерките са доста тежки и на хората взе да им писва. единствено спестовната сметка крещи - стой си вкъщи, не ти трябва офис :)

Тук с кредит, овърдрафт, лизинг и тинтириминти пак не виждаш пари и си на една крачка от клошарията...

и тук повечето са с кредит, овърдрафт и лизинг, но и със спестени пари обикновено набутани в акции и броиш едни цифри, които изглеждат стряскащо много, но реално са нищо - £401 000 е сумата, която трябва да имаш спестена за да се пенсионираш без сътресения (40 години да цепиш залъка на две). Изглежда много, нали? Да, но 850 000 е цената на къща селски тип с 3 спални срещу прозореца ми. Та офис или не - ако не е твой все тая :)

След два семестъра дистанционно преподаване започнах трети. Преди години сам се обучих на платформата, с която работи университета и нямах затруднения. Мога да кажа, че не ми се връща в прашната и неугледна аудитория. Преди всяка есен настивах, преди да благоволят да пуснат парното. Не губя време за пътуване до университета и за връщане у дома, не харча пари за бензин, не замърсявам въздуха. Нямам пропуснати часове, а студентите на дистанционните лекции дори са повече отколкото в аудиторията.Имам повече време след лекциите да отговорям на въпросите им, да проведем дискусия. И тъй като съм в хуманитарна специалност виждам повече ползи от дистанционното обучение за мен. За студентите е по-различно. Млади са, трябва да общуват пряко, да се влюбват и правят младежки лудории. Но сегашната ситуация показва, че трябва да се премине към по-гъвкави форми на обучение, към съчетаване на присъствено и дистанционно обучение. По-щадящо е поне по отношение на времето. Разбирам защо повечето хора не искат да се върнат в офисите. В къщи човек се чувства най-добре и може да работи пълноценно, а разумните хора и по-трудно се подават на неспирните манипулации около тази зараза.

Вземи да учиш наостона нещо!

За държавните служители , пандемията е като манна небесна. Ако ги питаме тях, рестрикциите трябва да продължат вечно а те да не излизат от вкъщи. Все пак заплатата им тече, пък и Бойко им я вдигна предизборно.

Този начин на работа е удобен единствено на чиновниците и айти специалистите! За останалите, които всъщност произвеждат материалните активи и създават принадената стойност и печалбата, няма как да се осъществи! Но то у нас чиновниците са половин милион, сигурно още толкова компютърджии и кол-центрове, като тези хора общо взето само потребяват.

За чиновниците съм съгласен, но без компютърджиите ще видиш печалба, ама друг път. Ще ореш нивата с мотика вместо с трактор ли?

Всички проектанти, инженери, архитекти, технолози и т.н. Но трябва да се познават месните стандарти, а за САЩ и работата в инчова система. Разбира се трябва да работите с компютър и с приетия във фирмата софтуер. Иначе няма как. Обикновенно хората са коректни. Идея си нямате колко са коректни. Идея си нямате. Разбира се и там има "мошенници" на каквито можете да попаднете, така че внимавайте. Но обикновенно са коректни. Като поработите така, ще видиъе наистина разликата между соца и нормалния свят.

Така, понеже ми писна да слушам как всички произвеждат стоки и услуги, ти какво си мислиш че правят IT или пък чиновниците? Да не мислиш че си драпат долните неща по цял ден. Айде сега отивай да произвеждаш стоки и да зареждаш щандовете в магазин. Ебати цървулите има.

Всички с големи претенции, с високо мнение за себе си, разбира се без покритие и със заврени ръце отзад бачкат по офисите.

Така като ти чета коментара ми звучиш точно от този тип хора!

Като ги гледам тия на снимката как "работят"....то компютрите им повече бачкат от тях! Я веднага в офисите безделници, че.....ще ви пратим на инспекция бобсуна!

ако и на полето не искат да излизат хората, тия тъпанари от офисите ще си ядат ушите, бахни простото племе!

Грижи се за собствените си уши!

Това показва че нищо не работят. Не ме оборвайте че е нормално.....замислете се защо не е нормално.

А при 50% от служителите не се забелязвало изобщо че липсват.

Много хора не работят нищо реално, от там си знаят позицията и пЛанемията е налице! Хора, които си знаят мястото са вредни за нашите началници

За да гледам лицемерите с наколенки по офисите.

SirBob

Съвсем точно. Предпочитам да си работя от вкъщи където съм в пъти по-ефективен и не ме разсейват мишкарските номера на разни корпоративни мижитурки.

ЩЕ КАЖЕМ И НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ, МЕТАЛУРЗИТЕ И ЕНЕРГЕТИЦИТЕ, ЛЕКАРИТЕ И СТОМАТОЛОЗИТЕ, ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ И ЩЕ СИ УМРЕШ В КЪЩИ ОТ СТУД И ГЛАД! МЕЧТАТА НА СОЦИОПАТА! ИДЕАЛНОТО СТАДО ЗА НОВИТЕ ГЛОБАЛНИ ОВЧАРИ!

В социалната дистанция виждам само добри страни. 30 години работя, във всички колективи виждам едно и също-интриги, разправии за глупости между характери, омрази, вражди, приятелства, които са по-отровни и от вражда, зависти, номера, връзки с колежки, които завършват зле и т.н. Всички тези хора поотделно са прекрасни и сигурно са чудесни родители и съпрузи, но на общото място за работа стават кретени. Защо да сме заедно на работа и да се тормозим в случаи, когато работата позволява дистанция? Рано ставане, транспорт в стресова среда, енергия, сили и харчене да пътуваш насам-натам до противно място. Това са минимум два часа на ден абсолютно загубени в път и напрежение. За да се мразиш с такива като теб. Несравнимо е удобството от работа вкъщи във всякакво отношение. Дистанционно училище? Имам отвратителни спомени като дете от училище. Страх от даскал, страх от по-големи и агресивни деца. В резултат израстваш като комплексар и подлец, който е адаптивен и конформист. Научаваш се да си прекланяш главицата пред факторите, за да не я сече сабя. Това вреди на децата, кой каквото ще да ми разправя. Да направят перфектни онлайн програми за обучение, учителят да си преподава и да е строг колкото иска, но от дисплея. Родителят да запише децата на спорт, а не по физическо да се срамувам че ми е дебел гъзъ и след игра потен да навличам дрехите с мръсотията, за да влеза в час по математика. Как щели да се социализират? Не берете грижа на природата. Социализация означава да си намери мъжкото женско и нищо повече, простаци не ти трябват да досаждат. Физическо присъствие само където е абсолютно нужно, хич да не е измислената пандемия.

Нали това е част от солта и пипера на живота? Ако всеки от нас си живее в една саксия и не се търка с околните, как ще си развива характера? Как ще постига осъзнаване и духовен напредък? Все едно да влезеш в една спортна зала за шампиони, обаче да започнеш да сочиш с пръст всяка от грешките на трениращите! Ами та е - това е животът, проби и грешки, опарвани и разочарования, но пък следващия път си знаеш...

Да кажеш на абсолютно непознат човек "идиот" анонимно в нета, защото не може да ти отвинти един не е израз нито на осъзнаване, нито на духовен напредък. Предпочитам да живея в добра саксия, отколкото да се отърквам в свини като теб. Така че мисля да пропусна в живота си пикантерията на тръпката да са ми в полезрението простаци с риск да не се издигна духовно.

SirBob

Наблюденията са съвсем верни. Това се получава като събереш много хора на едно място. Интригите и конформизма излизат на преден план.

ПРЕЖИВЕЛИЦИ?! ТРЯБВА ДА ГО ОЗАГЛАВИШ: МЕЧТАТА НА ЕДИН СОЦИОПАТ!!! А ТИ ЗАЩО НЕ НАПРАВИШ ТАКА,ЧЕ ДА КОНТАКТУВАШ САМО С ПРИЯТНИ ХОРА, КОИТО СЪС СИГУРНОСТ ИМА ТАМ?! ЗАЩО НЕ ОПИТАШ ДА ПРОМЕНИШ НЕЩАТА, ВМЕСТО ДА СЕ ОТТЕГЛЯШ В ЗАЕШКАТА ДУПКА?!

От 11 години работя дистанционно. При никакви обстоятелства няма да се върна в офис. 1. Работя за цял свят и с хонорар еднакъв в съответната държава. 2. Получавам си заплатИте редовно и удобно. 3. Имам време за семейството си. 4. Намам невероятните за света транспортни разходи. 5. Не си лекувам нервирте от идиоти. 6. Храната ми е човешка. За да ида в офис, заплатата трябва да ми е като в Ню Йорк и аванса да е аванс, а не да го дават от изработените ми средства Или европейски заплати или ДГД.

Първи стъпки как да се постигне това? Къде да се пита за работа, задачи? Как договаряте хонорарите, как Ви плащат?

Ами аз кандидатствам в обявите за работа на няколко държави по интернет. Пуснал съм и обяви, че работя дистанционно при спазване на местното законодателство. Някои правят интервюта, после евентуално има пробен срок, който се заплаща. И когато сработи започваш работа. Разбира се трябва да се съобразите с часовата разлика. Заплащането обикновено е по банков път, така че си е законно всичко. Вие се осигурявате и си внасяте данъците.

Можете ли да ми шуснете едно мейлче на [email protected] (братята Кирил и Методий) за да направим кореспонденция? Не съм от досадниците..

И ЗАТОВА ВИСИШ ТУКА В САЙТА? ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ РОМ! НИКОЙ ЗАПАДНЯР НЯМА ДА ТИ ПЛАЩА И ЕДИН ЦЕНТ, ЗА ДА ВИСИШ ПО ФОРУМИТЕ! НЕ ГО СЛУШАЙТЕ, ЛЪЖЕ!!!

С американците съм от 16:15 до 23:00. С колегите от Манчестър и Лугано съм на хонорар за свършена работа и обикновенно ги смествам сутринта след като се наспя и прочета новините. А ти имаш ли логично обяснение, защо трябва на теба да ти доказвам че "нямам сестра"? Хайде "у лево".

На кого му се връща в тази лудница, шум, и прахоляци? 20 души говорят едновременно, някои крещят и се хилят... дишате си пръднята всичките. Егати! Като капак на всичко - губиш между час и 2 на ден за пътуване до офиса и обратно. Отделно се и работи по-малко - заприказваш се с някого, хайде на кафе, или на обяд - час, час и половина, два докато отидете до някое близко заведение, докато поръчате, сервират, хапнете, раздумка... Единственият минус е, че не може така лесно да омаеш и забършеш някоя колежка така меду другото, ама за хората със здрави бракове това не ги интересува много-много...

Нали имаш порно и ръчна.

не се създават нито семейства, нито се оправя демография. Тези инструменти са за катилите като тебе, дете след тях и потоп.

Пет години везе работя от където си искам. По-добре е. Е, липсват колежки които вдигат полите, ама то жени си има.

умишлено създаване на социопати! резултатите ще са видни след години!

Важното е, да имаме опция да ходим в офиса и да работим от вкъщи. В нашата фирма например, се усетиха, че им е много по-изгодно, да не държат скъпи офиси в Бизнес парка, а да ни прехвърлят на нас всички разходи за ток, отопление, интернет, и да затворят офиса. Оставят минимално количество хора, които не могат да работят онлайн и реализират милиони спестявания.

Трябва да има възможност всеки да работи където е по-добре. На практика обаче мога да преброя на пръстите си хората, които НАИСТИНА работят от къщи а не се излежават на дивана пред телевизора. Да, има и такива за които даже е по-добре да работят в къщи. Но те са много малко. Повечето мои колеги, приятели, познати не могат да работят от къщи. Например наша секретарка "работи" в къщи, но се налагаше да я викаме в офиса, защото няма как да измъкне документите, които ни бяха необходими от скрина в спалнята. Просто давам един пример. А имаме производства, цехове, халета... Как да стане?

Ми как ще искат да се връщат, да не са луди? Нали трябва да работят като се върнат на работа! Всеки свиква лесно със на работата лекото и на баницата мекото!

От вкъщи се работи повече! Едно че спестяваш ходене до офиса и обратно, другото е, че седиш на компа докогато има работа, отделно слагат срещи в обедната почивка, и накрая като теглиш чертата, вместо 8, 10 ии 12 часа си бачкал... Като при това не си прекерал по-малко време със семейството си, понеже си спестил 2 часа път и 1 час обяд...

SirBob

Абсолютно вярно.

30% от хората работели от вкъщи. 70% не искали да се връщат в офиса. Това прави 21% от всички работещи. Къде е сензацията? На работодателите им е още по-добре, защото не покриват разходите за ток, интернет, отопление. Колкото са по-раздробени хората, токова по-лесно се манипулират и управляват. "Разделяй и владей", само че в буквалния смисъл. От "експертите" се очакват сериозни изследвания, а не ПР акции.

Защо ли??

Данните са достоверни, истината е че 70% от работната сила, която е в офисите, не работи нищо или почти нищо. За нея е по-добре да си мързелува вкъщи, далеч от погледите на началниците и колегите.

Деца не искат вече в училище!Научиха се да си разпределят времето и учат впъти по-ефективно!Имст поне 2 пъти повече време за игра и са вповече от 2 пъто повече на чист въздух!

къща?

Когато няма кой да ти виси над главата и да му слушаш тъпите умозаключения естествено работата от дома да е по- продуктивна. Освен това ги няма и колегите интриганти, които по цял ден се чудят как да се харесат на шефа топейки колегите си. Но дистанционната работа не става за всеки сектор.

Напоследък гледам и събирачите на боклук са минали онлайн и не искат обратно.

Аз вече от месец съм си в обратно в офиса. Просто няма как да си върша работата от в къщи като хората.

Кажете за държавните служители които 1г вече взимат запалти и работят от вкъщи без да имат дори компютри вкъщи да не. говорим за няква по сложна инфраструктура позволяваща това....

Човек от моето семейство си ляга с по два телефона вечерно време има и два служебни лаптопи с позиция експерт. Ама то е лесно да плюеш като си просто говедо. Не държавните служители са ви проблема, а вие самите! Тъп бакшиш

Повечето колеги изтрещяха от висене вкъщи. Почнаха сами да се връщат. Друг е въпроса, че на някои фирмите им е добре, по-малко разходи за ток, вода, отопление, почистване...

Да пръцкаш влъщи и да симулираш работа си е супер.

Това е до време, при една атестация, или масово уволнение тези първи заминават.

И въпреки че мързеливи родители, които или не искат да се грижат за децата си или не искат и да занят, че детето им мързелува и почти нищо не схваща в училище, ореваха орталъка заради дистанционното обучение, то последното е дори по-ефективно от присъственото. Ако детето ви не учи онлайн когато вие имате много по-добър поглед над процеса, какво ли прави когато е далече от контрола ви? Абсолютно излишно е цялото това ставане в 5:00 сутринта, блъскане по автобуси, стресоиве относно тоалета и прическата, сблъскъка с агресивни дебили, които имат нужда от публика за да си презентират тъпотиите и пр. Дано някои напише концепция за това до колко е ценно социализирането присъствено в клас и как тази ценност може да бъде придобита без да се подлагат стотицихиляди души на ежедневен стрес, безсъние и прочее излишни усилия и загуба на време. Апропо, то повечето ученици абсолютно нищо друго не правят в училище,освен да се социализират или да търпят магариите на връзкарчета или просто по-агресивни хора. Виждам го като комбинация от групови присъствени занимания (не е задължително това да е заучаване на текстове или формули), дистанционно обучение и пръсъствени изпити с активното участие и под постоянния мониторинг на родителите.

Нещо ти е противоречив поста!? Наричаш хората и децата, които стават в 5 дансе блъскат по автобусите мързеливи... А социализацията е и това да се сблъскат децата с проблемите на обществото иначе как ще разберат кое е добро, кое лошо? В тази затворена среда най-много като порастнат да се депресират от всяка по агресивна ситуация...

Подкрепям! И повече учат и повече играят!

Изобщо си нямаш понятие какво е някой да научи нещо. Повече учат, но знаят около 1/2 от това, което знаят в едно часто присъствено училище и я могат, я не една трета от присъствените ученици. Учат он лайн за слуги на тези, които учат по частните колежи. И за студентите е така. Това, което могат е да решават прости, типови задачи. Оттам нататък ако нямат частни уроци, не ги търси. И продукцията на ИТ вече е така. За по-сложни и иновационни приложение даже не се приказва. Пълен застой. Китай и даже Виетнам и Беларусия вече дърпат влака.

Какво да кажем ние, дето заради вируса не работим, а не можем да работим дистанционно? Обаче на никой не му пука за нас!

Да сте учили. В нашата фирма си работим без прекъсване. Присъствено. А и за сервитьорите дадоха пари. Е да - като не си се осигурявал и не си плащал данъци няма.

Абе и твоята работа няма да е вечна...

Все някога ще се пенсионирам. Ама ти с неплащането на осигуровки какво ще правиш??? Или някой ти обещал топла държавна службичка??

Не се безпокой, дстанционната работа е само предверието на уволнението. И те ще дойдат при тебе. Да не говорим за дистанционните студенти дето не могат да завият и едно болтче.