Коментари - 3000 лв. заплата в кравеферма и няма кой да работи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е работата

Здрасти телефон за връзка

Искам телефон за връзка

Камен Каменов Камбошев

дай номер аз мога да работя

Къде е номера на въпросния работодател аз намерих един в същото село ими вика 700 до 1200 на месец май някои хора само си чешат езиците

Как може да обичаш животните и да работиш в кравеферма ...

Няма какво да ти е чудно, тези, които се грижат за животните, не са тези, които ги колят. А и не може всички да са вегани, нали? Нищо лично против веганите, въпрос на избор е.

Ако беше толкова хубаво и Менда Стоянова и Владислав Горанов и Екатерина Захариева и още другите подобни имитатори на компетентност по заеманите длъжности щяха да са на опашка за работа в тази кравеферма.

Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата Разбира се меко казано,тази обява е подвеждаща.Ако действително даваше 3000 лв.,там щеше да има опашка от желаещи.По-сигурно е , че едната нула е в повече.

Не, просто човека не е уточнил, че това е годишна заплата.

Къде и при кого трябва да се чиня, за да започна веднага???

Хвали селото и живей в града. Да живее Пенка,но аз да съм по-далеч от нея.

"Столетово обаче се съмняват." Аз също. Да не би да е брутна годишна заплата? Или "бизнесменът" организира интервюта в близката, малко позападнала кръчма (пак негова, примерно) че да се вдигне малко оборота от прииждащи балъци?

кандидат, той е дебеловрат и него "три папи" са го "галили по главата", в момента "урежда" мигранти-работници от "Западните Балкани", защото не вижда какво е "дереджето на "Източните Балкани"! Да не говоря за "условията" в кравефермата "българска" !!

Знаете ли, на място, което всеки избягва от далече, аз не бих отишъл да работя, ако ще и 10 000 лв. заплата да ми обещават... Проста житейска логика...

Знаете ли, на място, което всеки избягва от далече, аз не бих отишъл да работя, ако ще и 10 000 лв. заплата да ми обещават... Проста житейска логика...

Знаете ли, на място, което всеки избягва от далече, аз не бих отишъл да работя, ако ще и 10 000 лв. заплата да ми обещават... Проста житейска логика...

Е как 3000 лв. напишете направо 30 000 лв. Той нашенеца е глупав. Достатъчно е да се разкараш из селото и ще разбереш истината. Кой бяга от хубавото?

Да бе, да !! Евро-парите "Усвоени" - заплата 3000 лв.?! Честно казано при кравите "Милка" в Алпите фермерите не пускат гювеч от 1500 евра на месец, а нашия си прави PR !! Дадоха го по всички медии вече, лъжа и измама - селски трикове !!

За 3000 лева ще искат и да работя.. не, мерси! Аз талончета търкам - така се става богат, не с работа.

хехехеххехехе на кого ги говорите тия работи бре! Хаха въртят и сучат нашите продажни бизнесмени да докарват от чужбина хора! Ми докарайте ги тамън и мигранти има ама те не работят !

Обявате е вярна - аплата 3000лв - на година

Защото преди години пак в пловдивско село, собственик на коне "наемаше" хора за отглеждане на конете, но след това не им заплащаше. И така на два месеца се сменяха хората - как да ги наречем освен роби.

500

на селото ми , в кръчмата има редовно по 4-5 здрави прави мъже , които пият от сутринта. Като ми трябва някой да нацепи дърва , прекопае или каквото и да е друго нещо , желаещи няма - при това за пари каквито те ми кажат.

Естествено се съмняват в обявата и заплатата. Обикновена лъжа .

от пловдиската академия за селскостопанство и земеделие да си вземе . Какато и да се интегрира в схема за обучение на млади фермери-специалисти , шираци и калфи .

Типичен пример за фалшива новина. Поне име на селото да бяхте дали бе! Пълен смях е това "бизнес съобщение" :)

Заплатата бруто или нето е? Има ли здравно и социално осигуряване? Съмнявам се условията в жилището да са добри.

Ама за колко месеца ги дават тези 3 000 лв., ако въобще ги дават?

хубава заплата но нещо зор хващат вяра хората... няма да им платят или няма да им платят усигоровките... а на село може и бой да ядат.... БГ е държавата на апатията....

ха, ... поредния журналистически фишек ...

и мен ме е страх от крави винаги съм ги обикаляла отдалеч ако ме ритне, какво ще правя...сигурно тежи два-три пъти колкото мен остава и да съм сама и да няма кой да помогне ...

беше показана на широката публика в ТВ-сериал Фермер .

Това да не е евро-еквивалента на едновремешното "култово" предаване "Бразди" по Първа програма в неделя ?

една крава е мин 300 кг

има цял списък с програми и високи субсиди за земеделието . Но по въпрос кой ще е работна ръка и Агро-Телеграф няма отговор .

има някоя дребна подробност, която не ни споделя

алкохолик , зависим от нарко същества , не е с разстроена психика , трудоспособен както и не конфликтен или страдащ от клептомания .

има точно такива с онези качества ! Да му дам телефонен номер ли ? Може и чрез фейсбук да се осъществи връзката с тамошната администрация , отдел социалните плащания .

Там да попита . Има цяла колония от Българи живущи на социалната дажба .

От кои българи?

старото обозначение на Бангладеш по международната класификация преди 89 година .

и в Англия се оплакват и в Германия от "липса на работна ръка". Впрочем, и в СССР и НРБ се оплакваха от липса на работна ръка. Когато изграждаш несправедлив строй на принципа - за мен благата, а за останалите ........ , рано или късно идва краят на този "рахатлък".

Те няма да дойдат , имат икономически бум с много висок ръст на БВП .

работят и успешно привличат временни заети бекпек-туристи : млади лица , които желаят да опознават страната и на тях им се дава сезонна работна виза .

има ли такова чудо ?

не е само до заплата а живота като едно цяло, и да вземаш добра заплата каква файда след като няма училища, болници, полиция....а само администрация.....

Ако беше истина, е по-добре от моркови и тояга.

Мило правнуче от 21 Век, когато ми поиска най-новата механизирана ферма, не помисли кой ще ти работи на нея! Пращай сега Паола, Аладар, Криста и кучето Бльоки на пангара!

Моя дядо едно време помня без никаква автоматизация си гледаше 30-тина овце и кози, 2-3 прасета, 1-2 крави, 1 магаре и много кокошки, патки и пуйки. Ама цялото семейство беше впрегнато. Да не говорим че имаше и много друга селскостопанска работа. Сега тарикати с връзки получават пари от еврофондовете, купуват на жената, децата и себе си скъпи джипове и търсят ахмаци да им работят.

Забеелжително изречение. Те, разбираш ли, не били искали! "Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата. Не искат и да идват чужденци."

"Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. " Заплата е 100% вярна, понеже не са споделили срока !!! Честно ще ви кажа , че аз работя за 1 000 000. Евро. Чисти.

Работодател олигофрен търси работници олигофрени.... То ку беши толкоз убаво аз щях ли да емигрирам веей ??? Сори за акцента ама нали бях на гурбет за малко....Пък и стея копита ми е трудно да пиша....Аре успех дебили. И да знаете, че сте повече от 80 %....

Ганьо иска да работи не на клон, а на бюро. Всъщност голяма част от сънародниците ни престояват на работното си място, престояват повтарям отговорно.

затрябвал на някои Ганю? Ми нали имате жени, любовници, лели, майки, чичовци, синчета, бащи? Хванете ги тях на работа бе, оставете го "Ганю" мързеливия и простия. Давайте, като ще есемеен бизнес, семеен да е, а?

решение на въпроса. Думбазина да свали жена си, дъщеря си и сина си от джипките платени с европейските субсидии и ето ти работна ръка. Хем ще гледат животинките като свои, не както разни търтеи, лентяи незаинтересовани ратаи там. Че и един значителен месечен разход ще се превърне в семеен доход. Ама нещо не става а? Защо бе?

защото програмите за отпуснатите субсиди предвиждат определена квота заети лица по трудов договор . А не водене на фиктивен отчет с баджанаците , близките , роднини . По принцип може , но какъв ще е краен резултат ? Или обратно питано , как ще уволниш зет ? Или майка ?

Като е всичко механизирано, защо не си чисти той? Хем няма да дава 3000 лв.

Защото денонощието е от 24 часа и останалите 16 часа работи той вероятно за същите 3000 лева, а и повече да са данъците не му ги плащаш ти или филанкишията. Аз гледам 1200 кошера с още двама човека на които им плащам вдеки ден по 100 лева плюс обяд, минерална вода, бира /в хладилни чанти/ и кафета. Сезонът е от април до септември т.е шест месеца. През останалото време им плащам 30 лева надница за ремонт на инвентар и сковаване на рамки. Търся от 2 години още двама за да си вдигна капацитета на 3000 кошера, но уви българина е мързелив и вечно мрънкащ човек. Един бил алергичен, друг не можел да работи на слънце, трети не можел да втига тежко, четвърти лятото почивал. Дано отворят границите с Украйна и дойдат млади и силни младежи. А, който мрънка ще си стои в къщи и ще им яде задника.

Николайчо, Николайчо, ама нали не си мислиш и... вярваш, че... "младите и здрави украински младежи" ще дойдат точно при теб след като отворят границата с Украйна, за да ти гледат... пчелите:)))???

Хаха, давал 30 лева през зимата, че туй си е подигравка! Аз тия 100 лева ги вземам като седя на климатика. Не са мързеливи хората, ми ти си стиснат!

За такава работа, както и при шофьорите на тирове с 2-3000 евро заплата, основното качество на кандидатите е да имат богато въображение. Поради липсата му много си заминават.

По всяка вероятност са объркали броя на нулите - не 3, а 2.

Не знам колко му е голяма фермата на човека, но тук във Франция познавам едно семейство фермери - двама човека гледат около 100 крави и телета, от които около 50 са крави за мляко и се доят всеки ден по два пъти. Всичко, разбира се е механизирано, но трябва някой да натиска копчетата, да наглежда животните, да почиства виметтата на кравите при доене и т.н. В общи линии има 365 дена в годината работа, защото кравите нямат почивен ден или отпуска. Ако искат да отидат във ваканция някъде или дори на гости, трябва да намерят кой да ги замести. Това не е като да си оставиш котката на съседите и да драснеш за две седмици на море.

Аз искам да ме назначат, ама на оная машина дето се грижи за комфорта - дето те драпа по м дите по цел ден.

Ха..ха..хаа.................

После ще трябва и мляко да даваш.

Ама гледай да не се паднеш на оная машинка, дето дои :)

Ей заради такива мързели като вас избегах у Сърбия!

желаещ в Черноморски Басейн . Улиците вече има . Скоро и влакове . Ако сме късметлии даже ферибоати !