3,6 млрд. лева дефицит в държавната хазна се очаква в края на декември

От Министерство на финансите отчитат ръст на постъпленията от данъците въпреки ограничителните мерки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то е ясно! Прехвърляне от хазната в челмеджета и гардероби. Толупът няма ли си гардероб, та само в чекмедже-банк буха?

Герберастите ще повръщат пари след изборите. Ще разпродават имоти и коли за д връщат ограбеното по време на ГЕРБеразма.

Гответе се за най лошото, то иде.

РОБСТВО

Как ще си намери клиентела, като ние издъхваме?

и отчет - пера по пера.

jingiby

Дефицитът не е от най-големите, но не е и малък. Иначе защо не казват, че този дефицит е при 10 милиарда нови заеми. Това прави нещата около бюджета доста мрачни...

Браво. Най-добрите в света. На 28.03 отново ГЕРБ. И есента също, Червени нещастници и зелен чорап - пълни олигофрени.

Гербераст, дефицит не значи ИЗЛИШЪК, а и най-вероятно, цифрата е доста занижена.

Gugnelid

Що се хабиш? Герберастът е особен вид човекоподобна маймуна - напълно развита във физически аспект, но все още с 3-4 хиляди години назад в интелектуален план.

и миризливото си уродко семейство ваксинирай !

EMES

BДеси ден различни цифри се съобщават, хората вече не знаят на кого да вярват.

Вярвай ти на боклука Борисов и да му станат чекмеджетата повече следващия път....

Дифицитът е ясен, Боко Тъпото да каже къде потънаха 30 млрд. лв заеми, които ще връщат внеците ни.

Не са потънали, само са се преместили от държавната хазна в шкафчето но таиквата.

Колко празни коментари от некомпетентни хора. А колко се изяде и изпи през празниците.

какво има това с дефицита в бюджета?

той глупака си мисли че Бойко раздава парите а не че ние сами си ги изкарваме....

Тулупа и Шайката му пак източиха парите.

По-скоро мозъка са то източили гледам.

а на теб са ти източили ГРАМАТИКАТА

Разходи по КФП към края на ноември 2020 г. - 39.9125 млрд. лв.; Очаквани разходи по КФП към края на декември 2020 г. - 47.8 млрд. лв. .... За 1 месец Тулупа е раздал предизборно през прозореца на джипа близо 8 млрд. лв.

Кръгло 20. С ДДС - 30. И последно десет - 40.

вземете парите от Божков,Бобоков,Ковачки,Домусчиев.Не ни занимавайте с глупости

А защо не от чекмеджето на Боко?

Картинки не вършат работа.

Gugnelid

Щото той тях си ги е изработил - с толкова дни безпомощно държане като имбецил!

Огромни бонуси в най не работещи и паразитни служби и структури, и то по време на криза като за последно.

Получава се болни здрави издържат...

Охо чакайте да видите дефицити и нови заеми през 2021,хунтата раздава на свойте курви но народа ще плаща.

Не народа - бизнеса плаща големите данъци. В статията е написано. Сещай се да четеш.

Раздават се пари на чиновници търтей и на държавни служители, и така се копуват изборите докато страната и народа е в тежка криза, това е престъпление.

Факт!

Всъщност да има дефицит в хазната е добро, стига тези дефицити да се покриват с вътрешни източници, а не с външни заеми. Известно е, че в стабилна макроикономическа среда вкараните в обръщението нови кинти не се превръщат в инфлация всичките, а по-малко от 30%. Разбирайте го, че така обществото забогатява с около 60% от сумата на дефицита. Герберите принципно са идиоти, но това действие е правилно, даже дефицитът трябваше да е планираният, а не съкратения му вариант. Когато всички около тебе печатат ако нямаш дефицит просто го духаш.

Кой да ги покрива бизнеса е в криза, не е нормално да страда само частният бизнес а в държавните структура да няма съкращения и икономии.

Най-вероятно заради маастрихстките изисквания за еврозоната са останали неизпълнени част от разходите. Нали все сме най-изпълнителните пионерчета, па ако ще да е с цената на куршум в главата.

кой ти го каза това, преподавателите от УНСС ли? Че се забогатява като се печатат пари? Сигурно, Румен Гечев - министърът на финансите на Жан Виденов?? Или самият ти си Румен Гечев? Забогатява се, само че забогатяват ония, които ги печатат и техните обръчи от фирми и държавни структури - около 1% от обществото, а не ония, които не ги печатат - около 99% от обществото.

"Разбирайте го, че така обществото забогатява с около 60% от сумата на дефицита." Българите ставатт с всеки ден по-бедни. Я сподели по-точно КОЙ забогатява

Е пак е добре. В новия бюджет е заложен дефицит от 5 милиарда

Споко, отварям чекмеджето! Ще има за всички по малко, за някои- по повече!

само един си, а си надраскал целия чат. за днес си заработи копейките.

Заработил, ама рублата пак се обезценила.

призив в социалните мрежи да се спре плащането на каквито и да е сметки и данъци.Нека се обиждат пенсионерите но те 2 милиона като вземат пенсиите в началото на всеки месец първо хукват към касите за разплащане.Като им хвърлят като на куче 50 лева и са готови и бюлетини на момента да им дадат!И оттам най ниското като се започне по йерархията нагоре и става страшно..И след това....Куче влачи рейс а диря няма!!!Медиите които са автори на такива новини като тази се държат все едно са паднали от Марс.Като странични наблюдатели неживеещи в БГ или не ги касае това.Пълна лудница е заприличала Родината ни!?

Евала на Тулупа...така се е.е с 200!!!

необходимо е бай Хуй заедно със свитата му да станат първите клиенти на прокуратурата с нов главен прокурор може и каскета той е натегач

Много ми е жалко за нивото на коментиращите тук.

трудно ли се прокарват политиките на инструкторите ушаци ?

години парите от хазната в чекмеджето!И това се знае от всички партии.Но всичките имат чекмеджета!?

На Тиквата касата е в излишък, зат'ва прехвърля към чекмеджето.

Дефицита се манипулира, но ние виждаме, че българската държава и икономика е 100 процента в колапс. На практика нищо не работи. Очаквам скоро хората да излязат на улиците. Глада е по силен от тока. Тогава ще видя къде ще се скрие тиквата с каскета.

3.6 милиарда от джипката в .... шкафчетата! А предстоят два, поне, избора! Кой ще ги връща, тикви? Ще похарчим сигурно и още за ---самолети, други железарии и за чного натоварените ... милиционери! ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!

Това ще са най-скъпо платените избори. Засега 3.6млрд. лева за покупка на гласове а изборите още са с неясна дата.

И ПРЕЛИВАЩИ ЧЕКМЕДЖЕТА

Ха познайте в чие шкафче са!

Преди година и нещо Цацата се похвали, че от някаква ОПГ е конфискувал 200000 биткойна. Които по днешен курс са на цена около 9.2 млрд лева. Това, разбира се, при положение че не са ги откраднали вече. Каскет, Тикво, къде са биткойните?

Няма да се плашите! Мутрата ви е подготвил с новия бюджет едни 4,5 млд, които естествено преди март ще бъдат увеличени с нови, предполагам, 10 милиарда, ама това да не ви плаше! Това не ви е Орешарски, дето искаше да тегли цял милиард и да загроби поколенията? Така, че долу ръцете от мутрата! Заеми и шутове в тъпите овцезадници! Да живее мутрата и неговата непобедима, крадлива шайка!

Аха,дефицита е пак от вълната на агнетата. Както винаги.

Горанов и Бойко да върнат 700 000 000 лева. Кога ще бъде делото?

Колко краднаха от КТБ?Май около това беше.

Нама го онова говно горанов да ни обяснява колко велики сме с излишъците.

Дойде дярията...

То при ББ е така.От трън та на глог.

Измамници.Ето това искат от проспериращи да станем просяци.До кога до кога ще търпим тая сган дето всекидневно ни лъже и манипулира.Оставка

Къде са излишъците?

Е как къде - в чекмеджето, разбира се! Толкова ли не се сещаш?

От 4 милиарда излишък до 3.6 дефицит...а и заеми взеха и сега през януари пак ще вземат!!!

Да допълня - 3.27 млрд лева вътрешен заем, 6.5 млрд лева нов външен заем - това са само известните. Отделно от ЕС ни дадоха през април 1.2 млрд за справяне с короната. Така че, колега, да огромно мое съжаление сметката ти не е актуална.

И ВСИЧКО СЕ ЕДНА ЦЕЛ- ДА БЪДЕМ ОГРАБЕНИ И ПОРОБЕНИ СЪС ЗАЕМИ! ТОВА Е ГЛАВНАТА ЗАДАЧА НА ХУНТАТА, ОСТАВЕНА ОТ КУКЛОВОДИТЕ ДА УПРАВЛЯВА ОЩЕ!

Колко милиарда изядоха даскалите без да свършат нищо насреща? За какво им беше именно сега когато се видя че и без тях може , именно на тях да вдигнем заплатите?

А това са пари които бяха взети от полицаите, които нямаше как да работят оналйн и трябваше цяло лято да пазят реда в центъра от очевидно платените протести! Защо?

Охлюв, пак даскалите са ви виновни, ама искаш децата ти да ходят на училище.

Не знам ти какво искаш, но аз искам моите деца един ден да са готови за живота! Това в нашите училища в България просто няма как да стане, нали разбираш, драги професоре? И кой е виновен, за това, аз ли? Или може би учителите, на които дадоха не знам си колко милиарди за увеличение на заплатите! И резултат... чиста 0!

Ами иди да учиш и после да преподаваш. Теб майка ти ли те научи да четеш и пишеш? Като гледам, не са те научили и да мислиш.

Четенето и писането са умения, които се развиват в 1 клас, не в 8! Да не кажа, че съвременните деца не са като нас! Ние нямахме Интернет и нямаше как сами да се научим на всичко, което сегашните деца знаят и могат от малки! При толкова много информация, за какво ми е някакъв си даскал, който знае по-малко от детето ми, а на всичкото отгоре иска и да му се плаща? Помисли малко преди да пишеш някакви общи приказки!

След като вдигаме заплатите на учителите без никаква реална полза от тях... Особено в условията на онлайн обучение...

До аз: А ти какво дигаш, че нещо не ти се разбира. Не си министър, защото министрите не пишат по форумите, дори не четат и коментари. Писна ни от нереализирани, с две гънки и тясно чело, гледащи в чуждата паница.

Хайде да не започвам с обясненията аз къде и в какво съм се реализирал, защото може да развиеш комплекс за малоценност...

Мутрата източи всички спестявания от добрите 10 години, в които световната икономика разцъфтяваше, за да хвърля пачки и да увеличава заплатите на разплутата държавна администрация, както и да строи на Путин потоци, АЕЦ-ове и прочее корупционни проекти. Идват тежки времена - тези откраднати пари някой ще трябва да ги връща. Децата и внуците на избирателите да се стягат.

Или не сме толкова зле, или Ананиев е голям факир. И в двата случая бомбата е в двора на президента Мунчо.

или пък лъжец ? няма как да се провери , държавна тайна

Тепърва ще се увеличава, тъй като Вожда раздава пари на поразия без никакъв смисъл и покритие, и то за сметка на икономиката. Е, с едно ново заемче 4-5 млрд. ще се реши дефицита, и така до края на света :)

Нов външен дълг...

баце хвърля през прозореца на жипката. Да не би да сте си мислили, че ги взима от чекмеджето?

Полицията работи ли по случая? Разпитани ли са свидетели?