205 свръхбогаташи призоваха правителствата да ги обложат с данъци

По данни на неправителствената организация "Оксфам" налог от до 5% върху мултимилионерите и милиардерите би могъл да събере $1,7 трлн. годишно, което би извадило от бедност 2 млрд. души

Обратно в новината

Коментари - 205 свръхбогаташи призоваха правителствата да ги обложат с данъци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мда. Искат 5 .% още за най богатите. А ние, в нашата си кочинка и в нейните размери, си имаме плосък данък. И само да продумат за промвна, следва рев, че по висок данък за големите пари ще доведе до по малко събирания?/!

И какво? Като им дадеш и останалите бедни ще поискат и така до кога? До пълен разпад на обществото! Комунизма нали това експериментира? Резултатът го знаем - отказ от икономическа активност и накрая ФАЛИТ!

Така е. То както всичко в живота, тряба да се търси златната среда, т.е. умерената печалба, да има богати за да имат инициатива, но да няма свръх богати, които поддискат такава.

Човек, от когото неможеш да вземеш нищо е крайно опасен. Вижте част от нашите цигани, те си нарушават правилата и почти нищо не можеш да им направиш, за да ги накараш да ги спазват. Ако те обаче са от тези, които получават заплата, имат някакви доходи и не са крайно бедни, рязко започват да спазват правилата, защото ги е страх, че може да загубят част от придобивките си.

Така е. Богаташите мнго добре са го сметнали, че нямат полза от бунтове на бедните, защото могат да изгубят и власт и пари. Затова ще ударят поне 2 заека - веднъж да няма бунтове и второ, ще спечелят повече, защото бедният ще започне да потребява, а това води до увеличаване на производството, а оттам и повече печалби. Т.е. това си е чиста инвестиция и нищо повече. Крайна време е да се разбере, че при капитализма няма алтруизъм при богаташите! Всичко е въпрос на сметки!

Ама нидей тъй ва! Тукашните богаташи парвенюта ще получат сърдечен удар! Пожалете ги тия ваши еврогейски партньори!

Всъщност богатите крадци, щото то няма как да забогатееш чак пък в такива размери без държавата да те е облагодетелствала за сметка на милиони други, не са се загрижили за "другите" , а за това че на другите в един момент може толкова да им писне, че с цената на много жертви да преодолеят защитата им от скъпо платени и ползващи се с привилегии държавни полицейски структури и да ги окачи по стълбовете.

1 700 000 000 /2 000 000 000 =0.85 долара или 85 цента . .Как с тези пари ще извадиш толкова хора от Бедност ...............

Още три нули трябва да сложиш за да са правилни сметките, защото е ч,7 трилиона (с дванадесет нули), но пак си прав, това са под 1000 долара за ГОДИНА на човек.

То цялото нещо с богатството е много просто. За да има богати трябва да има бедни( понеже това са относителни понятия). За да има свръх богати трябва да има и много бедни да компенсират.

Преписвача ако може да обясни как с $1,7 милиарда ще забогатеят 2 милиарда човека с по малко от долар на калпак.

"...би могъл да събере 1,7 трилиона долара годишно, което би било достатъчно, за да се извадят 2 милиарда души от бедност..." 1 700 000 000 000/2 000 000 000=850 Ученето на числата е в основното образование