20-годишен рекорд: Над 7 милиона тона пшеница е ожъната това лято в България

Който говори за бентлита, да дойде един и да жъне цял ден с нас, коментира зърнопроизводител

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е сега могат спокойно да ни вдигнат цената на хляба!

Факт е, че земдделския труд е тежък. Факт са и Бентлитата. В свободна държава живее, щом една кола им е идеал - да купуват и да по интелигентно е да ивестираш например в северозападнала България...

Затова ли вдигат хляба? Закуски те вдигнаха? Всичко само нагоре

Тоя с БЕНТЛИТО що не оди при някой хамалин да носи камъни цял ден и оди пеш та този да види за кво става дума разбираш ли

Защо някой е длъжен да ви продава хляба за без пари? Живеем в пазарна икономика - всеки търси максимална печалба. Щом някой е готов да плаща 10 лева за самун хляб и толкова ще стане.

Интересно, а до преди 2 седмици говореха за увеличение цената на хляба.

Че дигам леба - лоща реколта

На октопода не му пука за хляба,ОИХ изнася всичко с баржи по Дунав.

Жъни работника а други взимат субсидии за бентлита

Зависи и от засятата площ.

А цената лети!

Ето, Радев е на власт само от два месеца и се виждат резултатите от управлението му. Нали така, герберасти?

А при назе Радев управи проблема с водата цело лето Дунава държи ниво и не пада

Е това е проблема, много зърно, малко зеленчуци и истинско земеделие. Производството на пшеница е с най-ниска добавена стойност в земеделието, защото е и най-лесно. Вкарваш трактора съдиш, после евентуално пръскаш срещу вредители и накрая с комбайна събираш...Но лошо няма, по-добре зърно отколкото пустеещи земи.

Над 7 000 000 тона пшеница е ожъната това лято в Булгаристан, следва рекорден износ и рекордна цена на хляба. А после идва глобалното затопляне, мигрантите, аномалиите, бурите и студа и хоп цената се вдигнала!!! Ние си знаем: има реколта, няма, хлябът поскъпва. Значи в кочината Булгаристан да чакаме ПАК поскъпване на хляба.Ай, честито!!!

Да не забравите да плюете Борисов.Той е виновен!

банкянският цървул и добивите се дигнаха.....

Не беше ли Радев виновен? Довчера го обвинявахте за вдигането на цените и викахте "стига с тоя Борисов, нали Радев вече управлява", хи хи хи!

Колко раундъп, колко отрови за земята още? После в магазините излишък и фира...направете нещо смислено - по-малко, но чиста продукция. И за лозята - кой се хвали, че прави тон от декар....Навсякъде са на зелени резитби и ограничаване на продукцията до 350-400 кг от декар за качествено вино...В количеството няма качество и добавена стойност...

150 лева за декар плаща арендатора на собственик с панделка в София Арендатора не е майка Тереза

В количеството няма качество - та биха ли уточнили в това количество има ли въобще хлебна пшеница /ако знаят какво е това/ Иначе да нашата дори фуражна пшеница е много добра и се котира на борсите. За това пък "хитрите" ни търговчета купуват най-евтиния боклук от борсите и ни го сервират за хляб с булюк подобрители, овкусители, оцветители и т.н. за да лапаме на края това, което и прасетата не биха яли -0 невероятен хляб като маджун. Е да са им честити Бентлитата на селяндурските ни парвенюта.

Браво на земята АСПАРУХОВА, наречена България ! Само моля чербаджиите с Бентлитата ДА НЕ ИЗНАСЯТ ХЛЕБНАТА ПШЕНИЦА, а хляба ни да го правят от фуражно зърно с подобрители. Идете в Турция и вижте какъв хляб ядат комшиите - уж земята, маята и хлебопекарните са същите, НО ХЛЯБЪТ Е ДРУГ !!!

Дедо, уж си пич, пък забрави, че хлябът у нас по времето на уж "комунизЪма" беше такъв, какъвто е сега в "братска" Турция! Народът казва: "Няма по-вкусно (сладко) от топлия хляб!" Спомнете си истинският бял хляб "Стара загора" колко бял, пухкав и вкусен беше! От фурната до нас (около 100 м.) изяждах почти половината, затова купувахме по 2 хляба всекидневно! Цената му беше смешно ниска - хората хранеха животните си с хляб! Няма нужда от повече история, а бой по главите на днешните управници, дето за 30 години направиха от плодородната ни земя пустош!

Плямпало, по време на уж "комунизЪма" нямаше европейски субсидии за зърнопроизводителите, нито БЕНТЛИТА, нито такъв голям износ от пристанищата. Днес, ако идвате от Созопол и влизате в Бургас по т.н. улица Крайезерна (където е отклонението за пристанище Бургас запад), ще видите че ДУПКИТЕ ПО АСФАЛТА И ПО БАНКЕТА СА ЗАПЪЛНЕНИ СЪС ЗЪРНО, А ПО-КЪСНО С ЦАРЕВИЦА, А ОЩЕ ПО-КЪСНО СЪС СЛЪНЧОГЛЕД! Дано това ви даде обяснение, защо българските зърнопроизводители карат Бентлита и Майбахи и защо хлябът и особено олиото е толкова скъпо! Това - за по-схватливите, или както казвали римляните: "sapienti sat или на умния малко (му трябва)!"

Това значи и по-скъп хляб, нали?

И при Виденов имаше огромна реколта и ноември месец зърното изчезна. Вдигнаха му цената тройно , редихме се на опашки за хляб и после същото зърно го разтовариха на пристанищата в Бургас и Варна! Сега същите схемаджии управляват чрез хунтата на Радев!

Хунтата управлява до сега

И при Боко на няколко пъти вдигаха цената на хляба след рекорден добив.

Хунтата е името на ОПГ то начело с главатаря взимаш 67 милиона подкуп.

Цената на хляба ще падне ли?

Няма да падне, има инфлация, повишаване на раб.заплати и повишаване горива, ток и вода...

Chefo77

Няма да падне, защото играе цената на борсата, а там ние не сме фактор ;)

Следва рекорден износ и рекордна цена на хляба.... Ай, честито!

Е, внасяй пшеница да спечелиш от рекордния скок в цените на хляба.

Мутрите са _зърнопроизводители".

Ами да, в община Лесичово, както и в други пазарджишки села дават по 80 кг на декар! От много години е така, че дори и тази, нищо че е рекордна!

Да не жънат на ръка. Лоша година - реват, добра година пак реват! Много алчни хора, нямат надъване

А кво стана с глобалното затопляне...нали всичко щеше да отива по дяволите

Какво общо има с статията? Глобално затопляне има, и България не е извън планетата Земя. Скоро, като ни залевт мигранти, аномалии, бури и жеги ще разбереш

"Бетлита", "дойдо" това какви думи са?

По времето на Тодорчо стигахме по 12-15 редовно

зависи колко площи са засяти...

симулират продукция и активност, печелят главно от субсидии... и пьлнят черни политически каси.

Житото е борсова стока, обаче леба е субсидиран. Печалбата пак е гарантирана.

Хляба не е субсидиран а регулиран...както е навсякъде в Европа..тук в UK хляб мляко яйца кашкавал цените са регулирани от държавата...не може да спекулираш... книгите са без ддс...ток вода газ ддс-то е 5%.

А в Бг кога??!!!!

В БГ мина комунизмът, когато цените се регулираха от държавата. Сега вече е демокрация и цените се регулират на пазарен принцип. Запомнете го, комундета!

Едно време, по време на лятната ваканция, учениците помагаха на село в ТКЗС-то точно по време на жътвата. Така че поносима е работата и е смешно да се говори, че е извънредно трудно.

А ти жънал ли си...като земеделието не е трудно започвай да се занимаваш.... жъне се и нощно време...един месец нон стоп...после ореш засяваш..ториш

Кой за каквото е учил.

Нека някой зърнопроизводител да работи моята работа. Няма да издържи и два часа. Но иначе много отворени. Взимат милиони, а не плащат на работниците си нищо. О не съм видял зърнопроизводител да жъне. Жънат наети трактористи за без пари.. Сбъркана държава

Хубаво е... Повече.. МИСЛЕЩИ индивид=ДУАЛНОСТА, да дзепнах "филма" ИнтерСтелър и от ВСЯКА РЕПЛИКА ИЛИ ДУПЛИКА, да извлекът Смисъл-ЪТ (че си цари ЕГОВЩИНА-та, няма ДРУГ ВИРУС ОСВЕН ЕГОилюзията, #САМ ТРЕБЕ ДА СЕ ТРУДНОРОлюбиш, не за, ПАРИ БРЕ, а да те Пинабоква ВЕ, ЩОТО СЕ САМОзабравяш=ЕГОцентризъм, и повличаш ВСИЧКИ =цялата, ЗЕМЯ е БОДХИСАТВА, нещо като в Аватар, но нали ДУПЧИТЕ, за кво ли не, и ВСИЧКИ ИЗМИСЛЕН СВЯТ Е КОЙ КВОТ ВИ КАЖЕ, КАК ДА ГО МИСЛИТЕ, А НАУЧЕТЕ СЕ КАК СЕ МИСЛИ, 1во

Благодарение на Бойко , когото плюете , кретеноиди .

Бе Фончо да не е садил или сял. Само да ти кажа, че негово великотолупие няма отношение към реколтата. Само по спомен анал изатора Харизанов именно по времето на Фончо наряза напоителни системи.

Ха! Дали пък, не са спрели за първи път да отклоняват половината за ГЕРБ както обикновено?

Изкупните цени на борсата са високи, намек хляба няма да е евтин. Обаче и браншът няма да е на печалба заради високите цени на препарати, горива и т. н. Драма, всички пак са прецакани.

Това е благодарение на повишения СО2 в атмосферата

Гротескно е да се коментира колко трудно е да се жъне 1 ден. Всеки от нас може да извика някой за 1 ден да покаже колко трудно е в неговата работа. Само че печалбите при зърнопроизводителите са огромни. Аз съм бил част от този бизнес и твърдя, че всичко друго освен много печалба е смехотворно.

А колко милиона субдидии са раздадени и ксквс част от добива ще бъде изнесен? Защо плащаме всичко това?

Значи чакаме поскъпване на хляба. Ние си знаем: има реколта, няма, хлябът поскъпва.

"Аз съм готов с всеки един, който мисли в тази насока, да дойде с мен един ден и да жъне цял ден с мен. Няма никакъв проблем тогава да караме бентлита вече." За пръв път чувам, че тия с бентлитата сами си жънат нивите. Жънат робите, на които плащат мизерни заплати. Тия само обикалят както чифликчиите едно време са обикаляли да навикват ратаите да работят повече и по-бързо. А че работата е тежка, тежка е, но друг я върши, не господина с бентлито. Жалки парвенюта! В Англия бентлита карат супер-богаташите и кралското семейство. Земеделците там не карат бентлита. Карат по-скромни коли.

А Хляба поскъпва.

Ами пазарна икономика

Умните нации такъв добив ги превръщат в продукт с добавена стойност. Демек, правят например от него луксозни бисквити, които се продават по 5 лв за 200 грама а глупавите като нашата, ще го изнесат за Испания и други страни и ще имат минимална придадена стойност. От там пък ще ни вкарат бисквитите, които ние ще им купим. За това някои са по-богати от други. Нестле се хвалиха тези дни, че кит-кат десерта, който се продавал в цял свят, бил направен от наша пшеница. Разбира се най-доволни от високия добив са тарикатите, които с евросубсидии отглеждат житото и после през експорт печелят от въздуха едни огромни средства. За какво им е да се занимават с бисквити.

Мухахаха...тоя бисквити ще праи..и колко бисквити и на кого ще ги продадеш...колко време ще ги продаваш...всички бисквити ли ще ядат....ти да не си завършил икономика в Свищов

И за награда ще ви увеличим хляба 3 пъти.

Това не пречи хляба да поскъпне двойно поне !!!

Тий и Бенчо има Бентли , ама като го гледам май въобще не е виждал комбайн , а цял ден жъне пари (от цените на зърното и хляба , разбира се) ....

СЕГА ЦЕНАТА ДАЛИ ШЕ ЗЛЕЗЕ .... ВЕРВАТЕ ЛИ ?!

ако не бяха европейските субсидии, 2/3 от които окрадохте, щеше да видиш едни бентлита , ако ще и 25 часа в денонощието да жънеш!

И знаеш ли колко е субсидията и какво си задължен да правиш за да получиш такава? Очевидно НЕ.

Няма лошо, ама: Тия които жънат, не са тия които карат бентли. Те карат голфче. Че инфлацията щяла да им изяде печалбата - кво да кажем ние на заплати? Иначе това за добива е хубаво, поне ще намаже сектора, само да не се правят на мъченици

защо не дйдеш с мен да изливаме бетон цял ден, бе, рогач ?! И после да караме бентлита !

Да ти пикая на капитализма.

Споко.Цялата се изнася за Турция, САЩ и Израел. А ние българите ядем внос с такова качество, че не става и за прасе.

кво ти разбира на тебе главата от тия неща, че коментираш? Много знаеш ти, анализатора от дивана в хола, колко пшеница се внася и изнася. Хлябът в България основно се произвежда от брашно от българско зърно. Друг е въпросът, че най-доброто зърно се изнася, а за вътрешния пазар се оставя по-ниското качество.

ти също от дивана ли го констатира?

Също така 1340 годишен рекорд в цената!