1544 лв. се заплаща за една година трудов стаж

От тази година цената на един месец трудов стаж вече е 128,70 лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама супер направо, еваала за услугата!!! ама на никой не казват ,че който я използва го заковават на минимална пенсия нищо че преди това е бил на друг усигурителен доход...

мда... системата е супер! 1600 лева на година - за 4 те дето и липсват - 6400. а каква пенсия ще и отпуснат? 300 лева на месец? значи купува 4 години, а трябва да плати за тях половината от парите които ще и дадат за това време...

Защо се подигравате с подземните миньори да не можем да вземем тавана пенсия като при тежак и много рисков труд я излезем живи я не искарат умрели

Всички са доволни, никой не е хванал гората или застрелял някого. Господ дава на всеки каквото е заслужил...

1540÷12? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Първа българска армия 22 галено чистачката

Мога ли да си закупя трудов стаж, ако съм ма 40 години и остават още 20-22 години да се работи. Тоест, мога ли да се пенсионирам на 40, ако си закупя трудовия стаж?

не щото нямаш навършена възраст, и би трябвало също да има ограничение колко години можеш да купиш

Мафия,откраднахте парите и до последно ще пиете кръвта на народеца . Нагли изчадия

Мафия,откраднатите парите и до последно ще пите кръвта на народе народеца . Нагли изчадия

преди време можеше да си закупиме стаж,като се пенсионираме и ти удържат от пенсията парите изчислени за годините трудов стаж ,който недостига.

И това къде е било?

Работиш,подиграват с теб с подаяния под формата на заплата,и накрая плащай че да ти дадем пенсия,да ви пикая на демокрацията

Че има още пари за прибиране у хората? Само за това ли се сетихте, има още начини - примерно, всеки пешеходец да плаща данък плочки на общината, как така ще се движи върху такава тротоарна собственост безнаказано толкова време, въпреки че на половината места я няма? А и става най-голям замърсител с СО 2, защото като ходи, значи е още жив и диша, моля ви се, та се не спира! Да се обложи с екоданък бял дроб! И колкото повече търчи за работа да не окъснее, тобкова повече СО 2 произвежда! После фабриките, фирмите и Факултето ви виновни! Даниел Дефо беше написал в "Гъливер в страната на лилипутите", че двете им партии се различавали по това, от коя страна си чупят вареното яйце сутрин, но битките им били епически. Тогава защо се подигравате на таксиджиите, че си имат запазен лаф за накрая?

Същевременно за 1 год трудов стаж държавата ти дава 10 лв, това ако не е кражба....

1000лв. пенсия въобще не са много... Все едно да ми кажете че с 1000лв заплата се справяте прекрасно !???Според мен размера на пенсията трябва да отговаря на размера на заплатата получавана примерно за определени години!

Докато пенсионера не взима по 300лв и не може да си плати лекараствата за 400лв не сме България

Тюфлеците военни, милиционери и прочие държавна сган не плащат данъци и осигуровки и се пенсионират на 50 години. След това остават да бачкат след пенсия или се насочват към охранителните фирми където продължават да паразитират и крадат работните места от младите хора,отделно им подбиват и заплатите. Докога така!

Всеки има право да работи до когато иска и може. За пенсионирането и осигуровките се обръщай към ГЕРБ и Борисов..

Абе, колко е цената на кубик вода в UK, че разбрах там било много скъпо и няма никакъв смисъл да се ходи, а медицината им била под всякаква критика - хем много скъпо, хем не можеш да се вредиш да се добереш до доктор?

Живея в UK. Газ и ток на четиричленно семейство, в къща сме, плащаме около една минимална заплата ГОДИШНО. Не пестим. Водата е около половин минимална заплата ГОДИШНО. Всичко ми е на директен дебит, не знам колко е кубика, киловата и т.н.. Много рядко тука някой обсъжда сметки. Докторите е 50/50. дълга историп общо взето. Има хубави и лоши неща.

Днес по една ефирна тв бяха двама англичани, та единия каза как решил да си направи преглед ей така, а защото било извън покритото от здравната му застраховка, трябвало да си го плати той - 2700 лири. Не съм бил в Англия, ама такава цифра не е никак малка.

Един Магнитен резонанс сканер би трябвало да е под 1000 лири. Това е цена като да те сканират с телескопа Хъбъл.

В България е по евтино! Въпрос да може да смяташ! А да не искаш само да вземаш!

Ганьо мафията го обира с милиарди всяка година, ма той се загрижил НОИ да не му гепи пикливите 50 кинта.. мишки..

Еми СКАЧАЙте БЕ! КОЙто не скача е .......

Защо не го направят разсрочено.. ако искам да си купя 5 години, да правя по една вноска през всеки от следващите 60 месеца докато още работя?

Това е обявено отдавна. Някъде 1996-1997 година, ако не се лъжа. Само дето всяка година се променя размера на месечната вноска, която пък зависи от размера на минималната заплата. Ако човек е достатъчно предвидлив и ако може да "устиска", може и да си заделя "белите пари за черни дни". Но когато е на минимално заплащане е много трудно. Не се смогва да се "запушват дупките". Уви...

може да не могат да си вземат парите дето ще ти ги дадат. Това че ти като ги дадеш и не можеш да си ги върнеш си е твой бизнес, според НОИ!

Аз има 2 възможности да се пенсионирам....в БГ и в Англия....а познайте къде ще се пенсионирам...... Тук ако си се регистрирал в тяхната система....влизаш онлайн и ти се изписва за платените до сега вноски колко ще получаваш когато стигнеш пенсионна възраст...ако внасяш 30г. минимални вноски от 160 паунда на година от Англия ще получаваш пенсия в размер на 160 паунда седмично...и това е при минимални вноски...

Gufianec

Хайде живей със 160 паунда седмично в Англия :). Плащай си кредита за жилище или наем с тези пари. Да, за България е страшно много да взимаш около 640 паунда на месец, но то и за някоя африканска държава да взимаш нашата пенсия са страшно много пари. То долу-горе и 2-та случая е около средната работна заплата. Естествено, в африкансите държави ще живееш по-добре от хората, които получават средна работна заплата, отколото с тази пенсия от Англия, ще се живее по-зле, токолкото хората, които получават средната работна заплата. Това е нормално, все пак сме в европейския съюз.

Че какъв е проблемът - по сегашни цени - половината отиват за наем на стая с включени всички консумативи, с 80 паунда на седмица за храна и всичко останало се живее прекрасно, без каквито и да било лишения, освен ако си пушач и потребяваш легални цигари, но даже ще имаш и за бинго веднъж или два пъти в седмицата! Малко ме съмнява, че са станали чак толкова пенсиите, но е възможно!

На 42 години съм. За малко повече от 20 години здраво, ама много здраво бачкане нямам и месец официален трудов стаж. Плащане на ръка, кеш. Да ама ако поискам още в понеделник ще се пенсионирам с 1200 евро "пенсия". Толкова са ми наемите от търговските помещения които съм си купил във времето. А съм ги купил защото не съм плащал идиотски осигуровки. Пък живот и здраве като пукна някой ден, имотите отиват при децата.

Поредното форумно плямоало! Дарлинг, с демографската и резултираща финансова катастрофа в БГ стойността на " търговските ти площи" е повече от несигурна. Та не се пъчи колко можеш да се пенсионираш, че това само Господ го знае.lol

Колко ще е стойността на инвестициите му и той и ти не знаеш. Става дума за доходите от направени разходи - инвестиции и наем срещу осигуровки и пенсия. “Пенсията” той вече си я получава ( а и аз си я получавам още от 40-45 г. възраст - смятай капитализация за още 20 г.) Ако не дай си не достигнеш пенсионна възраст и се гътнеш таман докато ти я изчисляват, какво вземат наследниците ти от пенсията??? Ако се гътна, тухлите са си там, тия след мен ако искат да кешират, ако искат да продължават да рентиерстват ( и тухлите са си все там, могат да бъдат осребрени). Конюнктура, спад... все не са отишли за екскурзии на дебелосерковците- чиновници или вили в Швейцария или ....

Тарикат, и аз съм като теб. Проблема са овцете, които наливат пари в издънената система наречена пенсионно осигуряване. Там са едни мафии - да ти види окото. Ако имаш вътрешен човек, може да си се осигурявал на минимална пенсия, а да ти направи документите така че да взимаш максималната. Сети се хората, които съвестно си плащат вноските какво ще получат един ден. То е окрадено още днес, но малко хора го разбират.

в очите на държавните чантаджии.

Значи ако си внасял 10 години примерно, а ти трябват 15, духаш супата. В такъв случай е редно всичко което си внесъл да ти го дадат наведнъж и се оправяш както можеш до края на живота си.

Ще ти го кажа по- друг начин. Може да имаш 40г. трудов стаж. Последните 6м. от стажа да те осигуряват на минимална заплата и имат механизъм да ти смъкнат пенсията с до 40%. Пълна мафия

Глупости.. ))))

Ха-ха-ха, по-добре ипотека и двустаен апартамент в столицата, отколкото вноски към НОИ!!!

А като ти дойде поредната КРИЗА (идват през около 10 години средно) на чий ще плачеш или ще чакаш някой да те спасява! Пример: Да ти предложи минимална пенсия 1500 лева, колкото други взимат като са внасяли 40 години!

"Предвидени са 2 възможности за закупуване на стаж. Първата, това е времето на обучение на лицата, които са завършили висше и полувисше образование, но за не повече от 5 години за срока на обучение. Втората възможност, това е, когато кандидатстват за пенсия за осигурителен стаж и възраст имат изискуемата се възраст, но пък нямат изискуемия се стаж", каза инспекторът Мария Стойчева. / скъпа им инспекторке , щом навърши определената възраст човек се пенсионира с наличните години , никой не е длъжен да купува каквото и да е от вас

пише "възможност" а не, че си "длъжен"

Копува се от НАПааааааааааааааааа, а не от НОИ! Ако изкаш!

държава бандит

да вземат да го направят за всяка година трудов стаж да се внасят по 1500 лв. и да се плаща до 5 год. пенсия. пак няма да им стигнат парите на НОИ. при тях прогресивно растат заплатите докато пенсиите намаляват като покупателна способност.

Предлагам да бъде премахната пенсионната възраст. Прави се един актюерски разчет, една графика според доходи и очаквана продължителност на живота, с включени всякакви фактори. Идва човека в НОИ и казва дайте ми графиката. Вижда колко пенсия може да вземе на 30 години, на 40, на 50, на 60 и си решава сам.

не е възможно. Явно, не си наясно с реалностите в кочината ни. Ако изобщо човек намери работа и успее да се задържи, може да работи до възраст най-много 50-55 години. След това става излишен, уволняват го и заминава на борсата за година, където не могат да му намерят работа, защото е "стар". После го изхвърлят от борсата и спират да го броят за жив. Като дойде време за пенсия и няма годините стаж го пенсионират на минимална пенсия след като навърши 70 г. ако дотогава не се е поминал от глад. На тези дето не им достигат до 4 години им искат да броят веднага хилядарки - ако има от къде да ги вземат. Ама обикновено няма. Та, предложението ти е смешно от където и да погледнеш. Представа нямаш от туземната пенсионна система - по-добре не коментирай. Пенсионната възраст не може да бъде премахната без да бъде убит човекът. Ще разбереш защо когато я наближиш, а то ще стане много по- бързо отколкото предполагаш.

Тъжната действителност не оборва моята теза по никакъв начин.Липсата на пенсионна възраст означава човек сам да избира кога да се пенсионира. Може на 26 с пенсия от 25 лева примерно.Или на 30 с 70 лева, или на 40 с 250 ит.н. според графиката.Това дава свобода - когато не може да си намери работа защо да мизерува 10 години докато вземе социална ? Пенсионира се на мига.Възможността да се получават доходи по всяко време, макар и мизерни ще намали и напрежението сред хората, а реално няма да ощети бюджета.

Яко се гушат тези. Една стотинка няма да им дам.Некадърни и неграмотни български бюрократи.