Коментари - 1448 лв. става минималният осигурителен доход в строителството | Бизнес.dir.bg
назад

1448 лв. става минималният осигурителен доход в строителството

Договорено е още повишаване на основния платен годишен отпуск на не по-малко от 23 работни дни

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - 1448 лв. става минималният осигурителен доход в строителството | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А майстор за домашни повреди да ти поиска за час труд 100 лв , рядкост ли е ? Само какви са твоите доходи ?

няма и да се инфлационира по класическа схема , защото определящите пазарни цени не се сформират тук . Тоест при продължаваща курона хем пазарните цени на горе но хем осигурителна заетостта въпреки новите правила в стагнация . Пазарлъци извън обявените пазарни отношения , това ще е . А при 80 надник ще си намерим човек за 30 до 40 . И майстора домашен за 100 да си търси клиентел в Париж , Лондон , Берлин , Виена .

Таман за тях (върналите се оттам с дебели портефьоли) строят : люксозните сгради за притежатели на люксозните коли !

моята тапа ...

моите пари .

за напомване на гумата оксоловръстният път ? Заетостта как върви ?

Че то по-добре да стана строител от колкот лекар, още повече че колкото и да работя в 12 на обяд отварям биричката.. ще хапна,а после ще кажа, че тези след мен ще изправят, стените, тавана и т.н. ....

своят сайвант

Да капо !

флейта - върба

ПАН - бог на овчарите, аркадско планинско и горско божество. Син на Уран (или Зевс) и Гея. Приличал на козел - образъл с косми, с кози рога и крака с копита, с козя брада и опашка.

Колко ли са осигурени на минимални заплати?

влизаме в фаза на съвсем изкривени сметки .

колоко се осигуряват като собственик върху минималното ?

както за заемеделието така и за строителство , очевадна реакция и дезаинтересованост . Просто нещата говорят за себе и без коментари .

Коронавирус в световен мащаб: Южнотиролците имат право да напускат местоживеенето си само по основателна причина, почти десет милиона инфекции в САЩ от началото на пандемията

а аз мислех троловето са неща от северно норвегия .

Ще станеш ти. Това да не е като да тролиш по форумите.

С една дума, минималният осигурителен праг на 90% от работещите в строителството ще е 762,50 лева. Похвално. Особено предвид, че строителен работник за надник от 50 лева не може да се намери и в циганската махала. Голяма част от квалифицираните специалисти пък се назначават на петцифрени заплати. Не за друго, ами защото сумите над 3000 лева не се облагат за осигуровки и се получават едни евтини пари, с които се плаща "под масата" на неквалифицираните, до искания от тях надник. Ама това, ако питате социалния, строителния и финансовия министри, те ще кажат, че си го е измисли някой и изобщо те е вярно.