12% от българите пият сладки газирани напитки всеки ден

Всекидневната консумация на безалкохолни напитки, съдържащи захар, е била по-честа при мъжете, отколкото при жените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям кеф да си инжектираш захар, въглероден диоксид и фолиева киселина в стомах, черва, черен дроб, бъбреци и сърце. Гарантирана инсулинова експлозия още в първите секунди! Черният дроб реагира бързо на глюкозата в кръвта, натрупвайки колкото може повече. И повечето захар се превръща в мазнина. Познайте къде се натрупва? След по малко от час, панкреасът индикира, че нивото на кръвната Ви захар се повишава. Той причинява освобождаване на инсулин, за да понижи нивата на кръвната захар. Тотален дисбаланс! Отделно фосфорната киселина може да корозира емайла на зъбите ви и да наруши способността ви да абсорбира калция, който е толкова важен за тялото ви.

Нещо неофициално като бележка: "Да си знаем".. Доколкото съм чел в алтернативните книги естествените захари в природата са в стабилна комбинация с дузина други вещества (минерали и т.н.). Изкуствените захари са в прости формули и влизайки в човешкото тяло те си търсят "норамлното" стабилно състояние .. И за да го постигнат "издърпват" всички гореспоменати "други" вещества от самото тяло. Така че при недостиг на калии, калции, и т.н. в тялото ни се достига след дългогодишно постоянно консумиране на изкуствени захари, което пък води до Остеопорози и т.н. неприятни ситуации. От тук насетне който е разбрал, да му е халал! Пазете се да Ви пази и ..Природата!!

по-добре забрави какво си чел за захарта в алтернативните книги, освен че е вредна. това което пишеш няма нищо общо с това какво прави захарта и какви са проблемите с нея. същото важи за всичката захар не само рафинираната.

Дори ще ти е малко захарта. Но за тролче цял ден стоящо неподвижно през компьютъра....захарта е смърт.