Коментари - Каролев: Добре дошли в България! Каквото и да купите, вечно е ваше | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъвто е де е Каролев, чисто технически и математически е прав!

......, че Каролев е само един въздухар! Никога нищо реално не е работил, никога нищо не е знаел, не е могъл да завърши дори и затова от някакво квартално магазинче в Канада си е купил диплома. Нека покаже като истински знаещите - колко закъсали завода е изправил на крака, колко нови производства е пуснал, колко иноватовни проекта има - НИЩО, нищо няма в биографията си. Има само лизане на задници по НДСВ-ейски, когато голтаците на оня от Мадрид дойдоха и понеже бяха по-неграмотни и от него решиха, че може и знае нещо. Е, видяхме ги, ТЕ ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ!

Щом този боклук пищи значи всичко е наред.

Каролев е доносни кна ДС. Защо всички експерти, министри, депутати, политици, а бе всичките все са оплетени в доносночиество и мръсотии?

В случая лобистът королефф може и да е прав, но как същият ще коментира следното - дошли "добри инвеститори" и купили завода за електроди в Ихтиман (произвеждащ електроди по уникален метод и имащ договори за няколко години напред), а след две години изнесли цялата техника в Унгария, а завода тук закрили! И "добрите" инвеститори продължили да произвеждат електроди в Унгария (по договорите сключени в България) с български машини по български патент, а уволнените работници се чудят как да свържат двата края ... ?!?!

Абе много ми е интересно като дава постоянно акъл за всичко-как отиде да учи в Запада, като при режимя всеки змае-отиват само синове на ЦК или служители на ..... Е сега как така ще даваш акъл-някой по-умен не могъл да се изучи заради теб, защото не е "благонадежден". Не те ли бори съвестта поне малко!

До сега не съм знаел, че този заблуден ибрик е и "професионален енергетик". Паднахме си на късмета- само той, единствено каролчето може да се заеме с енергетиката в България. Да построи АЕЦ Белене. Щях да забравя най-важното - да намали цената на тока. Паднахме си на късмета.

"И за неикономисти и неенергетици е ясно, че няма как фотоволтаиците на "Инерком" и ЧЕЗ (общо около 28 МВ по официална информация, при пазар на енергия от фотоволтаици 1400 МВ) да имат господстващо положение" Между другото МВ е съкращение на мега Волт, а съкращението за Ват е Вт, т.е. правлното е МВт.

Този изобщо няма и опит да направя да му чета глупостите. Просто да отбележа, че такива пишман "анализатори" са чиста проба лобисти- нищо икономическо няма в неговите познания и действия...Просто връзки и рушвети- това го може...

Пак се разписка

Този се явява на почти всяка манджа мерудия. Нямаше да е зле, но нямаше ли около него скандали за финансови злоупотреби с продадени на зелено имоти на чужденци в Банско ?

..мм очаквам сотавки..

Добре е всички любопитни да знаят, че ДПС няма да бъде допусната до енергетиката. Поне не и следващите 10 години. Зад Гинка не стои нито дебелян, нито доган.

А леле, направо ти поВЕРВАХ! Ходи до банката да си дръпнеш няколко стонин милиона... хахаха

По принцип е съвсем прав Каролев - решението е абсурдно и това се вижда с просто око и от неспециалисти. Но според мен това е просто едно конюнктурно решение, което дава шанс на всички страни да излязат от батака с минимум загуби. Имам предвид, че от една страна държавата не иска Енерком. От друга страна Енерком вече няма от къде да намери финансиране (банките няма да си скапят имиджа и да влязат във война с държавата) и ще трябва да си загуби авансовото плащане, а то не е малко. ЧЕЗ може също да не иска повече лош имидж. Но с това решение на КЗК Енерком няма да дължи неустойка, държавата ще е доволна, а ЧЕЗ свободен да си търси друг купувач. Дали е така ще си проличи - понеже рещението на КЗК е абсурдно наистина, Енерком лесно може да го обори като обжалва. Но ако не обжалват ще лъсне истината, че това е юридически елегантен изход от ситуацията. Ако обжалват ще стане интересно, ама аз не го вярвам много ;-) Лошото е само, че за пореден път българският съд показа, че изобщо не съди по раво, а по някакви съображения и под външно влияние. Което всъщност е ужасно лошо и показва защо не идват инвеститори, защо не ни искат в Шенген и Еврозоната и пр.

Само в общи лини. Това е едно лесно оборимо решение и всички вкупом заинтересовани могат последствие да кажат: Направихме даже и повеме от това което можехме! И хопаааа... какво стана!

Ти си мислиш от своята гледна точка-идиалистично и теоритично. Ама ЧЕЗ като заведе дело (а той ще заведе, бъди сигурен), лесно ще го спечели, да, след 5 год, тогава ще има и лихва! Справка - АЕЦ Белене, дето един министър щеше ги "напляска", а накрая платихме май беше 500 млн. лв. ... П.С: ЧЕЗ са ядосани, бъди сигурен! Те искат да продадът, с това действие на КЗК, който и нов да иска да купи, цената вече ще е 20-50% по-малко и загубите от това са в ДЕСЕТКИ/СТОТИЦИ милиони ... Ще си впрегнат юристите и след 5-7-10 год. яко ще плащаме ние /данъкоплатците/ ...

Каролев,пак си взел кинти. Колко ? Измекярин си,знаеш го ! И знаеш ,че и ние знаем. Ти нали беше от "добрите" ченгета ? Кво стана?

Вие сте завършили Право в ЮЗУ ли, господине (без явяване на изпити)? Поне, вкарайте малко мисъл, където и да сте завършили... За съжаление е много прав Каролев.

То, че е прав, е ясно, също както и е ясно, че е лобист. Едното няма нищо общо с другото в момента.

Бай Каролев е турбо неприятник, но в случая е много прав. Решенията са поръчкови и адски смехотворни. Разбираме, че Шиши трябва да си напазарува телевизия евтино, но това вече минава границите дори на българския произвол. Същата работа и с ЧЕЗ. Не стана работата, Гинчето трябва да си прибере капарото, дето "уж" тя го е дала... То КЗК е известен слигинаж, но такова, хайде да не кажа думата, не е било никога.

Както винаги Каролев точен и прав! Докато не изметем всички червени изроди от възловите места в България ще сме на дъното!

Тук имаш предвид чиервиенитие от герб.

и като фермер го видяхме .

Пак ли Каролев/ Всеизвестният борец срещу природозащитниците, тъй като двете му хотелчета в Банско трябва да правят пари - ако ще и целият Пирин да се залее с бетон.

Toя еврей ли е какъв е че от всички медии се опитват да го пробутват навсякъде?Може би е решил да стане лобист но е доста смешен и доста ниско ефективен за да изпълнява тази роля.

Мерудия може да не си купувате, Каролев сам ще дойде.