Стабилна ли е финансовата система в България, ще овладеят ли новите лихвени нива инфлацията, на колко крачки сме от еврозоната - политическата нестабилност у нас или външни фактори ще забавят процеса на въвеждането на еврото; благосклонни ли са банките към финансиране на ESG проекти - това са само част от въпросите, на които ще търсят отговор участниците в Пети банково-финансов форум "Бъдещето на парите", на списание "Мениджър", който ще се проведе в Интер Експо център на 20 октомври от 12.30 ч.

Водещи банкери, финансисти и икономисти ще очертаят перспективите - докъде се простира влиянието на глобалните промени върху банковия пазар у нас; новите тенденции при финтех услугите, блокчейн, NFT (незаменим токен), онлайн плащанията, системата BNPL (купи сега, плати по-късно) и киберсигурността.

Форумът ще започне с ексклузивно интервю с Майкъл Фауленд, заместник-управител на Националната банка на Хърватия, който ще разкаже за опита, опасенията, събитията и реалностите около приемането на еврото в страната. Интервюто е реализирано от водещия на "Панорама" - Бойко Василев.

След него в Първи панел: Влиянието на глобалните пазари върху финансовата система на България Илия Лингорски от УС на БНБ, Петър Славов, председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк, и финансистът проф. д-р Даниела Бобева ще говорят за състоянието на банковия пазар у нас, покачването на лихвени нива и как те ще се отразят върху достъпа до финансиране.

От участниците във Втория дискусионен панел: Новата ESG реалност - ще научим защо грижата за околната среда, социалната отговорност и високия стандарт на корпоративно управление са толкова важни за репутацията и бъдещите печалби на компаниите.

Виктор Стоянов, директор алтернативни канали в УниКредит Булбанк, Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на Сирма ИншурТех и HRM Solutions, и Благовест Караджов, управител на iuvo ще разкрият бъдещето на финтех услугите в Третият панел: Технологично състезание на парите.

Фокусът на Четвърти панел: Парите и хората ще бъде защитата на спестяванията и услугите, ориентирани към потребителите. За тях ще говорят Десислав Василев, основател на компания за лични финанси "Пентаграм Капитал", и Иван Стойков,старши финансов анализатор, MoitePari.

Пети банково-финансов форум "Бъдещето на парите", организиран от списание "Мениджър" ще бъде проведен на 20-ти октомври. Направете своята безплатна предварителна регистрация можете да направите тук

 

dir.bg е медиен партньор на събитието