Райфайзенбанк бе определена за "Най-добрата банка" в България от престижното финансово списание Юромъни (Euromoney) на официална церемония в Лондон за връчване на "Годишните награди за отлични постижения 2019", на която се отбеляза и 50-годишнината на изданието.

"През миналата година постигнахме ръст в кредитния портфейл значително над средното за пазара, като новите ни бизнес обеми са с отлично качество. Дигитализирахме процесите по откриване на сметка и дебитна карта и подписването на документи за потребителски кредит, сътрудничим си успешно с финтех сектора по редица други проекти. Затова приемаме наградата на Юромъни като признание за фокусираните ни усилия да бъдем иновативни, гъвкави и устойчиви партньори на бизнеса и гражданите", каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

Освен в България, отличните пазарни позиции и качество на продуктите и услугите донесоха награди за "Най-добра банка" още в Босна и Херцеговина, Косово и Украйна, a Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) бе отличена като "Най-добра банка в Централна и Източна Европа".

"Постоянството на отделните пазари по отношение на иновации, рентабилност и ръст, както и устойчивият принос към региона на Централна и Източна Европа отличиха Райфайзен Банк Интернешънъл от конкурентите й" - поясниха от Юромъни решението на журито да наградят РБИ и дъщерните й банки.