УниКредит Булбанк и Алианц България дадоха официален старт на партньорството си, според което банката ще предлага ексклузивно продуктите на застрахователната компания в областта на животозастраховането и общото застраховане.

Така във филиалите на УниКредит Булбанк клиентите вече могат да намерят широка гама от застрахователни продукти на Алианц, които им осигуряват застрахователна защита на живота и имуществото.

Подписването на споразумението за България идва като продължение на решението за партньорство между УниКредит и Алианц на регионално ниво за страните от Централна и Източна Европа. То беше обявено в началото на юни и обедини силния банков франчайз на УниКредит със застрахователната експертиза на Алианц.

"Това партньорство е уникална комбинация между две водещи институции от банкирането и застраховането в България. И двете компании имат общи ценности - фокус към клиента и иновации и именно затова ще предоставят най-добрата защита и обслужване на широката клиентска база", каза Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България Холдинг.

"Освен изпълнение на груповия ангажимент, за нас партньорството с Алианц е естествено продължение на начина, по който работим заедно от години. Сигурен съм, че и с формалното подписване на договора днес ще затвърдим успешната практика, която сме установили през годините - заедно да предлагаме на клиентите най-подходящите за тях продукти при изгодни условия", коментира при подписването Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

"С ангажираното отношение, което виждаме и от страна на УниКредит Булбанк и от наша страна, съм сигурен, че партньорството ни ще бъде успешно и ще доведе до подобряване и на финансовата и на застрахователната култура на клиентите", каза Павлин Петков, главен финансов директор на Алианц България Холдинг.

"Когато две водещи компании работят заедно за клиентите това със сигурност носи повече ползи за тях. Това партньорство ще ни даде възможност да обслужваме още по-добре нашите индивидуални клиенти, както и МСП", обясни Енрико Минити, главен оперативен директор на УниКредит Булбанк и зам.-председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.