Американските борси се сринаха на фона на опасенията от нова вълна от коронавируса.Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу се опита да успокои фондовите пазари, които потъват. Той похвали Управлението за федерален резерв (УФР) за плановете да запази нулеви лихвените проценти за период от две години и добави, че се водят постоянни преговори за още икономически стимули, предаде Ройтерс.

"Зная, че днес е тежък ден, но не мисля, че е казана последната дума", каза съветникът в интервю за Фокс бизнес. "И между другото все още сме с 40 процента над минимума от 23 март (на борсовите котировки - бел. ред.)", изтъкна той.

Няколко щата отбелязаха повишение в броя на заразените. Един от тях, Тексас, отбеляза рекордните 2500 нови случая в рамките на денонощие.

Повторно затваряне на икономиката не е опция за справяне с втората вълна от COVID-19, заявиха от министерството на финансите.

Общият брой на заразените в САЩ надхвърли 2 млн., сочат данните на университета "Джонс Хопкинс". Високият брой отчасти се обяснява с повишения брой на тестванията.