Френска банка Societe General SA планира да съкрати "стотици или дори хиляди работни места" в глобалното си звено за банкови и инвестиционни решения (в инвестиционната си банка), за да компенсира нарастващите разходи, свързани с регулациите, съобщиха в петък агенциите Ройтерс и Блумбърг, цитирайки неназовани лица, запознати с въпроса.

Голямата банка също така проучва планове за търсене на партньор за бизнеса си с дялов капитал. На този етап от Societe Generale отказаха да коментират информацията.

Блумбърг напомня, че инвестиционното поделение на Societe Generale разполага с повече от 20 000 служители. Един от основните френски профсъюзи в SocGen заяви на 8-и февруари, че банката се подготвя за "важни" съкращения на работните места, свързани с търговията на активи. Главният изпълнителен директор Фредерик Удеа обаче посочи тогава, че е твърде рано да коментира решенията за числеността на персонала.

Новината за предстоящо мащабно съкращаване на персонал доведе до поскъпване с 1,5% на акциите на Societe Generale по време на днешната търговия на борсата в Париж, но въпреки това те все още поевтиняват с над 8% от началото на годината.