Как компаниите ще си осигуряват достъп до финансиране през следващата година, какви са възможностите и предизвикателствата на отвореното банкиране у нас, как технологиите доведоха до демократизиране на финансите и какво означава това за всеки един от нас - това са част от основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на третия годишен банковo-финансов форум "Бъдещето на парите", организиран от списание "Мениджър".

Той ще се проведе в 10,30 ч. на 24 ноември 2020 г. в Международното висше бизнес училище в София, с ограничен достъп за физическо присъствие на аудитория. Събитието ще може да бъде проследено и онлайн във фейсбук, както и на сайта manager.bg.

За трета поредна година списание "Мениджър" събира водещи представители на финансовия сектор, реалния бизнес и анализатори, които да очертаят какво се случи през 2020 г. в сферата на парите, финансовите технологии и капиталовите пазари и какви ще са тенденциите през 2021 г. Събитието е безплатно. Предварителна регистрация може да се направи ТУК до изчерпване на местата, планирани в съответствие с изискванията за спазване на противоепидемични мерки.

Форумът ще протече в три дискусионни панела. Първият от тях е с фокус върху достъпа до финансиране за малките и големи компании през 2021 г., а сред основните лектори в него са изпълнителният директор на Българската банка за развитие Живко Тодоров, председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев и д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българската фондова борса.

Предизвикателствата и възможностите на отвореното банкиране, както и какви ще са реалните проявления на новата Стратегия за електронните плащания на ЕС са водещите теми във втори панел с участието на Димитър Попов, директор Консултиране в Делойт България, Любомир Каримански - член на групата на участниците от банковия сектор към Европейския банков орган и Галя Димитрова, основател на финтек старъпа IRIS Solutions.

Как демократизирането на финансите ще промени инвестиционната култура в България ще дискутират в трети панел Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на "Елана Трейдинг", Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo, Стойчо Недев, финтек експерт и основател на платформата Vivainvest и Соня Бонова, директор на April Finance.

Генерален спонсор на форума е Българска банка за развитие.

Събитието се осъществява и с подкрепата на April, Iuvo и Deloitte.

Медиен партньор на форума е Dir.bg