Търговията на Нюйоркската фондова борса вчера приключи с разнопосочни тенденции след последното за годината заседание по паричната политика на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че инвеститорите на Уолстрийт запазват надежда, че ще бъде постигнато политическо споразумение за нови стимули за американската икономика, засегната от пандемията от новия коронавирус.

Индексът на високотехнологичните дружества Насдак се повиши с 0,50 процента до невижданите 12 658 пункта. Така той регистрира рекорд втори пореден ден, отбелязва АФП.

По-широкообхватният индекс Стандард енд Пуърс 500 добави 0,18 процента до 3701 пункта - на един пункт от рекорда.

За сметка на това промишленият индекс Дау Джоунс се понижи с 0,15 процента до 30 154 пункта.

УФР повиши прогнозите си за растежа на брутния вътрешен продукт на САЩ през тази и следващите две години. Президентът на американската централна банка Джероум Пауел отново обеща да "използва цялата палитра от инструменти на свое разположение, за да подкрепи икономиката в тези трудни времена".

Американските държавни облигации поевтиняха малко. Доходността на дълга с падеж след 10 години леко се повиши до 0,91 процента от 0,90 процента ден по-рано.