Кредитна организация стартира пилотна програма, която да започне да обслужва бизнеса с марихуана в Аляска, давайки по този начин финансова опция на всички в сектора, извършващи разплащанията си в брой, тъй като е отбягван от банките, предаде Асошиейтед прес.

Кредит юниън (Credit Union) обяви вчера, че предприетата стъпка не изразява нито политическа, нито морална позиция.

Главният изпълнителен директор Джеймс Уайлман заяви, че опасенията за сигурността са били значителен фактор и по този начин големи суми пари в брой вече няма да се разменят на улицата.

Заради федералната забрана за търговията с марихуана, по-голяма част от банките и компаниите, които обслужват кредитни карти, няма да работят с бизнеса с марихуана.

Кели Мази от австралийската данъчна служба каза, че агенцията подкрепя тази стъпка, тъй като тя ще спечели време, за да се обмисли по-сериозно въпроса.

Адвокатът от Анкъридж Джейна Уелцин твърди, че много от клиентите на бизнеса с марихуана в Аляска са развълнувани, че имат възможност да участват, тъй като това би ги освободило от необходимостта да държат много пари в къщите и превозните си средства.