Хубаво е, че се постига съгласие за целта, която си поставяме, да влезем в еврозоната. Необходим е национален план. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на форум "България в еврозоната. Икономическата логика срещу митовете."

Тя заяви , че е нормално различните политически партии да имат различна представа за реформите, които трябва да бъдат направени, за да бъде постигната тази цел.

"Нормални са различията в идеите ни и платформите за управление. На равнището на днешния политически живот и дебат, на който всички сме свидетели, няма да можем да намерим онзи минимум съгласие за реформите, които трябва да направим", категорична бе Нинова.

"Народът решава, как да стане това, като дава мандат на някого да управлява, но при тази ниска избирателна активност, не се управлява от името на целия народ. Необходимо е да се търсят опозицията, непарламентарните партии, НПО и национална енергия, за да се обединим около единен план и да знаем, че ще има последователност в изпълнението му, който и да управлява", завърши лидерката на БСП.

Проф. Румен Гечев: Мит е повишението на цените след влизането в еврозоната

 "Мит е повишението на цените след влизането в еврозоната". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев. Той обясни, че преглеждайки фактите от страните, приели еврото преди нас, виждаме, че няма нищо притеснително. "Ако евентуалното приемане на България стане по установената практика - от паричен съвет в еврозоната, както беше с прибалтийските страни, наистина няма да има притеснения за промени в ценовите равнища", каза още народният представител. Румен Гечев каза още, че 2-3 години след края на кризата страните от еврозоната са съумели да излязат от кризисното състояние, което е показателно. "Ние трябва да упълномощим българските политици да искат ясна позиция и отговор от Брюксел, че България ще бъде приета в паричния съвет като другите страни и по правилата, по които те са приети", категоричен бе проф. Румен Гечев.