Комисията за финансов надзор (КФН) сигнализира за финансови измами от нелицензирана като инвестиционен посредник компания "Финанс инженеринг".

От началото на 2020 година в КФН са постъпили значителен брой жалби от български граждани, които твърдят, че са изгубили парични средства вследствие на извършени измами от страна на дружества с наименования "Финанс Инженеринг", "Гранд Рисърч" ЕООД, "Фин Инженеринг Инкъм" ЕООД, "Файненшъл Рипортинг" ЕООД и "Фънд Сървисис" ЕООД, се казва в съобщението на регулатора.

Комисията предупреждава потребителите и обществеността, че посочените дружества нямат издаден от КФН лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги.

Посочените фирми нямат право да извършват подобна дейност на територията на България, както и да получават по свои банкови сметки парични средства с цел инвестирането им във финансови инструменти.

Към настоящия момент са установени следните електронни страници, които се свързват с "Финанс Инженеринг": https://financeengeneering.com/ или https://finengeneering.com/.

Цялото съобщение на КФН можете да прочете ТУК.