Кога за последен път сте посещавали банков салон? Ние също не помним с точност, въпреки че често ни се налага да прибягваме до услугите на финансовите институции. Динамичното ежедневие, натовареният график (и трафик) ни кара все по-често да предпочитаме модерни технологични решения като алтернатива и допълнение на класическите услуги. Банкирането изживява своята "дигитална революция" - банковите услуги вече са достъпни 24/7 през сайтовете на банките или мобилни приложения. Все повече хора се възползват от удобствата на електронното и мобилното банкиране, за да следят наличност и движение по сметките си и да извършват преводи навсякъде и по всяко време.

През 2017 г. в целия ЕС онлайн банкирането покрива 59% от населението. Най-голям е този процент в скандинавски държави като Финландия (92%) и Дания (91%). В Румъния (8%) и България (7%) процентът на хората, използвали услугата, е значително по-нисък.

Според проучване на Juniper Research - през 2021 г. около 2 млрд. души по света ще използват мобилно банкиране.

Какви услуги и удобства предлага електронното банкиране?

Електронното и мобилното банкиране стават все по-популярни с широката гама от услуги, които предлагат. Те варират от удобни решения за ежедневни банкови операции и плащания до по-комплексни услуги като заеми и застраховки.

Иновативните финансови услуги онлайн

предлагат коренно различно потребителско преживяване. Алтернативните канали за комуникация и обслужване (чат, конферентен видео разговор), инструментите за бюджетиране (отчети и анализ на разходите) добавят стойност към банковите услуги и позиционират финансовите институции с фокус върху новите технологии.

Добър пример за потребителски ориентирана дигитална банкова услуга е системата "Депозити с бъдеще" на българския клон на БНП Париба, която предлага първите по рода си изцяло онлайн депозити в страната. Платформата е интуитивна, с нея се работи удобно дори през екрана на смартфон, а откриването на депозит е оптимизирано в няколко лесни стъпки. Първоначалната онлайн регистрация отнема до 15 минути, като целият процес е безплатен - няма такси за откриване, поддържане на сметка и онлайн банкиране.

Иновативната платформа на БНП Париба е интелигентно решение, което цени личното ви време, на разположение е 24/7, и не ви ангажира с излишни действия, като например посещението на банков клон. И гарантира спокойствие. Не на последно място - това е един от изпитаните начини да заделите средства за мечтана почивка или непредвидена ситуация.

"Депозити с бъдеще" са на www.deposits.bnpparibas.bg.