Милиардерът Джордж Сорос стана "Личност на годината" според "Файненшъл таймс". Според изданието, той получава званието заради ценностите, които представлява.

"Файненшъл таймс" смята, че Сорос е "знаменосец на либералната демокрация и свободното общество" и използва филантропията за борба с "расизма, авторитаризма и нетърпимостта" в обществото.

88-годишният Джордж Сорос е един от най-богатите хора в света ,като състоянието му се оценява на 8.3 милиарда долара. Той е начело на инвестиционния Soros Fund Management. Той даде за президентската кампания на Хилари Клинтън 6 милиона долара, а след победата на Доналд Тръмп го определи като човек, който "подкрепя диктатурата". Вероятно поради тези негови пристрастия, през октомври в близост до дома му бе открито взривно устройство.

Милиардерът влезе в конфликт и с Виктор Орбан в Унгария, заради подкрепата, която оказваше на опозицията в тази страна. Това доведе и до отстраняване на Централно-европейския университет, който беше в Будапеща, но бе принуден да се премести във виена. Интересното е,че самият Орбан преди години е бил стипендиант на Сорос.