Банка ДСК прави нов опит да продаде на търг бившата Палата №5 на Пловдивския панаир, става ясно от обявление на финансовата институция.

Началната цена е паднала до 3,9 млн. лева от малко над 5 млн. лева при първия търг от 2017 г. Депозитът за участие е в размер на 100 хил. лева, а стъпката за наддаване е 50 хил. лева. ДДС върху началната цена е 780 хил. лева.

Търгът е планиран да се проведе на 10 декември т. г. До 9 декември кандидат-купувачите могат да правят огледи и да закупят тръжна документация от Дирекцията "Недвижими имоти" на банката.

Сградата се състои от 3 етажа. Застроената площ е 1950 кв.м, а бруто площта и, заедно със сутерена, възлиза на 4675 кв.м, посочва се още в обявлението.

Имотът е собственост на Банка ДСК от 2011 г. Финансовата институция го придобива от "Търговско-рекламен център по строителство" заради неизплатена ипотека.

Сградата не е била част от дружеството "Международен Панаир - Пловдив". Тя е приватизирана в края на 90-те години, като в нея някога се намираше телевизия "Европа" на Емил Стоянов, брат на президента Петър Стоянов.