Банк ъв Америка (Bank of America) планира да преименува редица свои подразделения, повечето от които са се отказали от известната в САЩ марка Мерил Линч (Merrill Lynch), информира ТАСС, като се позова на изявление, публикувано на сайта на финансовата институция.

Както следва от документа, посочените структури, специализирани предимно в управление на инвестиции, ще се казват просто Мерил (Merrill). Представителите на банката отбелязват, че първият етап на ребрандинга е започнал през ноември 2018 година, а вторият - този месец.

Шефът на Банк ъв Америка Брайън Мойнихан каза в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", че главната цел на предприетата стъпка е да се сплоти компанията.

Банк ъв Америка придоби инвестиционната банка Мерил Линч през 2008 година, когато бе финансовата криза. Финансовата компания, която получава в последствие названието Мерил Линч, е основана от Чарлз Мерил през 1914 година, а по-късно негов бизнес партньор става Едмънд Линч. През годините името на компанията се е сменяло неколкократно, но от 1915 година в него присъстват фамилиите Мерил и Линч.

Американският финансов конгломерат Банк ъв Америка е най-големият банков холдинг в САЩ по активи. Освен в САЩ банката има представителства в десетки страни по света. Оборотът на конгломерата, чиято централа се намира в Шарлът, Северна Калифорния, за 2017 година възлиза на над 87 милиарда долара. /