Амазон (Amazon) съобщи днес, че спира да приема кредитни карти Виза (Visa), издадени във Великобритания, заради спор около таксите, предадоха световните агенции и БТА.

Гигантът в онлайн търговията е информирал днес със съобщение клиентите си, че от 19 януари те няма да могат да използват британските кредитни карти на американската компания за извършване на плащания, обвинявайки за това високите такси, които Виза начислява за обработката на трансакциите.

Купувачите ще могат обаче да използват дебитни карти Виза и други кредитни карти, включително Мастъркард (Mastercard) и Американ експрес (American Express), уточнява Асошиейтед прес. Съобщението предполага, че кредитни карти Виза, издадени в други страни, ще продължат да бъдат приемани.

От Виза изразиха силно разочарование от факта, че Амазон заплашва да ограничи потребителския избор в бъдеще.

Компанията за разплащания изтъква, че поддържа дългогодишно сътрудничество с Амазон и двете страни ще продължат да работят за намиране на решение.

Цената на приеманите плащания с кредитна карта продължава да е пречка, отбеляза Амазон.

Тези разходи би трябвало да се понижат във времето с развитието на технологиите, но вместо това продължават да са високи и дори допълнително да се увеличават, коментира гигантът в онлайн търговията, без да посочва цифри.