Обиските в централата и други офиси на Дойче банк (Deutsche Bank) продължават втори ден днес във връзка с разследване за пране на пари, свързано с Панама пейпърс, съобщи говорителка на франкфуртската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Голям обем материали са прегледани, което означава, че претърсването продължава, уточни прокуратурата, като добави, че са включени и офиси на членове на съвета на директорите без да дава повече подробности. 

Говорител на Дойче банк отказа коментар за продължаващите обиски.

Вчера най-голямата германска банка каза, че сътрудничи на разследването.

Акциите на Дойче банк поевтиняха с 1,4 на сто тази сутрин след спада от 3,4 процента вчера. Книжата на банката са изгубили 48 процента от стойността си от началото на годината.

Разследва се дейността на два неназовани банкови служители на 46 и 50 години, които, както се твърди, помагали на клиенти на банката да създават офшорни фирми, за да перат пари, съобщи прокуратурата. 

Тя допълни, че разследването може да се разшири. 

Разследването е съсредоточено върху събития от 2013 до 2018 година.

Прокуратурата уточни, че разследването е започнато, след като разследващите са проучили информацията в Панама пейпърс, където има милиони документи от панамската правна кантора Мосак Фонсека (Mossack Fonseca), изтекли към медиите през април 2016 година.

Около 170 полицаи, прокурори и данъчни инспектори започнаха обиска вчера, като иззеха писмени документи и документи на електронни носители