От 12 септември 2011 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с нанесено оцветяване „Косе Босе” от серията „Български народни приказки”.
Тя ще се продава на касите на БНБ за 50 лв. с ДДС. Тази монета цели да събуди опознавателен и колекционерски интерес сред подрастващите чрез подбрана тема от приказките. Популярните и обичани български приказки са съхранили през вековете народната мъдрост. Възпитаването в морални ценности и норми може да бъде осъществявано и чрез събирането на монети, посветени на теми, свързани с хубавите и обичани български народни приказки, отбелязва централната банка.
Монетата „Косе Босе” може да е добро начало на детска нумизматична колекция. Тя е с тираж 6000 броя. На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската народна банка с годината „1879”, изписана върху лентата. На обратната страна на монетата е изобразено цветно композиционно решение на приказката „Косе Босе”. Автор на художествения проект е Васил Попов.