Новият Управителен съвет е в състав: Асен Ягодин - председател на съвета и изпълнителен директор, Владимир Гюлев - заместник-председател на съвета и изпълнителен директор, Илия Караниколов - член на съвета и изпълнителен директор, Андрей Генев и Христо Карамфилов - членове на управителния съвет.
Решението за смяната е на МФ, което е принципал на единствената държавна банка.
Ягодин е изпълнителен директор на Българска пощенска банка, където е преминала цялата му кариера в банковия сектор. Караниколов също работи в Пощенска през последните четири години, докато Генев е мениджър Инвестиции в БАКБ. Останалите двама нови членове на УС идват от небанковия финансов сектор: Карамфилов е председател на СД на "Бенчмарк", а Гюлев е изпълнителен директор на Имоти Директ АДСИЦ, а преди това директор "Ипотечно кредитиране" на БАКБ.
Не се посочват мотиви за решението на надзорниците, чийто шеф е назначеният наскоро за шеф на фонд "Земеделие" Румен Порожанов.
Бившият изпълнителен директор Димитър Димитров заяви пред Информационна агенция КРОСС, че идеята на рокадата е да се сложат нови хора.
„Резултатите на банката са добри, всички го знаят. Няма критики по отношение на досега постигнатото, но идеята е да се надгражда - с нов екип, с нови задачи", каза той. По думите му конкретни мотиви за отстраняването на досегашния управителен съвет няма.