Светослав Симеонов ще осъществява организацията, ръководството и представителството на фонда до провеждането на процедура за нов изпълнителен директор, съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и храните.
Изборът на Светослав Симеонов за изпълнителен директор е съгласуван с премиера Бойко Борисов и министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев, се посочва в съобщението. Управителният съвет взе това решение с оглед да обезпечи оперативното функциониране на фонда във връзка с предстоящите неотложни задачи по управлението на средствата от европейските фондове, уточняват от МЗХ.
Светослав Симеонов е единственият заместник на Илиева, който има акредитиран подпис пред Брюксел. Досега той отговаряше като зам.-изпълнителен директор за програма САПАРД и оперативна програма "Рибарство". Преди това заемаше длъжността директор на дирекция "Наблюдение и контрол на дейността на Разплащателната агенция" към Министерството на земеделието и храните.
Калина Илиева излезе в отпуск миналата седмица, а преди два дни роди момче, Преди дни се разбра, че Калина Илиева до последно е крила бременността си. Земеделският министър Мирослав Найденов призна, че научил за бременността й от медиите.