Той сменя сегашния главен изпълнителен директор - Джон Крайън. От дни се носеха слухове, че Крайън ще бъде отстранен на фона на нарастващото недоволство от продължаващите загуби на най-голямата германска банка, въпреки че договорът му бе до 2020 година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

През близо трите години на управление Крайън не успя да съживи някога процъфтяващия бизнес на Дойче банк за търговия с ценни книжа. За миналата година загубата на банката възлиза на 735 милиона евро (904 милиона долара).

Така днес, на заседание на надзорния съвет на банката, Севинг беше избран за поста.

Той работи в банката 25 години, неведнъж е доказвал, че притежава лидерски качества и способността да претворява на практика намеренията си, заяви председателят на надзорния съвет на банката Паул Ахлайтнер.

Севинг в момента е ръководител на подразделението за банково обслужване на частни и юридически лица. Договорът му е до 2020 година.

Наред с повишението на Севинг другият вицепрезидент на банката Маркус Шенк, който оглавява корпоративното и инвестиционно банкиране, вероятно скоро ще напусне компанията. Шенк също бе спряган за кандидат за поста главен изпълнителен директор.