Това каза Калоян Кръстев, председател на Държавната комисия по хазарта, цитиран от БНТ. По думите му законът е съобразен с добрите европейски практики.

„Много закони сме гледали и не може да се каже, че сме копирали точно определен модел, около 10-15 различни държави сме разгледали, за да създадем закона”, поясни още Кръстев. Той обясни, че друг плюс е това, че има по-високи, по-завишени изисквания в закона спрямо организаторите на хазартни игри. Преди по-лесно се получаваше лиценз, а сега има нови допълнителни изисквания, които не са неизпълними, просто са допълнителни за получаването на лиценз за хазартна дейност, допълни той.

На въпрос дали ще се увеличат приходите в хазната след въвеждането на новия Закон за хазарта, Калоян Кръстев обясни, че това със сигурност ще се случи. „Очакват се около 100 млн. лв. приходи повече, но трябва да се изчака да завърши обаче процесът на лицензиране”, поясни Кръстев. По повод исканията за налагане на вето върху закона, Кръстев бе категоричен, че това не е необходимо. „Законопроектът отговаря и на европейското право”, подчерта Калоян Кръстев.