Искането се съдържа в писмо, публикувано в гръцката преса, което, както се твърди, било изпратено на представителите на Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия. Вие застрашавате демокрацията в Гърция и оцеляването на нейния народ, се казва в писмото.

От публикациите в гръцките медии става ясно, че профсъюзът на полицейските служители иска заповед за арест от гръцкия държавен прокурор. Хиляди листовки с "Издирвани" бяха разпространени в гръцката столица. В тях се предлага награда от 1 евро за всеки, който задържи "тройката".

В същото време Гърция от днес ще бъде парализирана от 48-часова стачка, обявена от двете най-големи синдикални централи, обединяващи работещите в частния и държавния сектор - ГСЕЕ и АДЕДИ, в знак на протест срещу новите мерки за икономии, които се определят от тях като шокови. Общественият транспорт в страната ще бъде блокиран, влаковете няма да се движат, а корабите ще останат по пристанищата, учебни занятия също няма да има, тъй като в стачката ще се включат и преподавателите, съобщават гръцките медии.

Късно снощи финансовите министри от еврозоната решиха да отложат за сряда следващата седмица решението си за втория спасителен пакет за Гърция. Това съобщи тази нощ председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, цитиран от осведомителните агенции, на които се позова БТА. Преди да одобри отпускането на финансовия пакет, който трябва да предотврати гръцкия фалит, Еврогрупата иска парламентът в Атина да ореже бюджетния дефицит на Гърция за 2012 г. с още 325 милиона евро. Друго условие на Еврогрупата е лидерите на основните партии в Гърция да дадат солидни политически гаранции за прилагането на обещаните реформи