ПроКредит Банк организира Програма за обучение по банково дело и финанси „Млад банкер”, която дава възможност на кандидатите да се запознаят отблизо с възможностите за професионално развитие, които дава финансовата институция.
„Млад банкер” е насочена към завършили студенти или кандидати с трудов опит извън банковата сфера, които имат желание да продължат да се развиват като банкови специалисти.
Програмата представлява шестмесечен въвеждащ курс, който се провежда в централата на ПроКредит Банк в София. Освен математика и счетоводство, обучението обхваща и курсове като комуникация, аналитично мислене, и всички свързани с банковото дело дисциплини. Курсът включва теоретични занятия и практическо обучение в клоновете на банката в страната.
На избраните кандидати, ПроКредит Банк отпуска стипендия за период от шест месеца. Размерът на стипендията може да се адаптира за кандидати с трудов опит.
Целта на Програмата „Млад банкер” е след успешно завършване на шестмесечния курс на участниците да бъде предложена работа в клоновата мрежа на банката. От 14 записали се за участие стипендианти в първия завършил випуск на Програмата, 10 вече работят в ПроКредит Банк.
Вторият випуск от 21 стипендианти от цялата страна, които се обучават в ПроКредит Банк, се очаква да приключи в края на годината.
В момента тече подборът за четвъртия випуск от Програмата „Млад банкер”, който се очаква да стартира в началото на 2012 г. .Желаещите да се обучават в Програмата „Млад банкер” могат да го направят като попълнят он-лайн формата за кандидатстване в раздел „Кариери” на интернет страницата на ПроКредитБанк и изпратят мотивационно писмо.